Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Šport

Žilinský Šošon Bernát spravil Slovan, na titul to však nestačilo

Cez víkend sa na Slovensku hral futbal. Nie tým skutočným na ihrisku, ale premiérovým vydaním e-Fortuna liga Challenge. 12 klubov z najvyššej súťaži malo svojich zástupcov, ktorí bojovali o odmenu 1500 eur a víťaz peniaze napokon daroval na charitatívne účely. Farby MŠK Žilina hájil stredopoliar Ján Bernát.

25.04.2020 | 11:10

5.MIESTO V SKUPINE

Žilinský zástupca sa ocitol v B skupine, kde ho preverili súperi z Michaloviec, Ružomberka, Dunajskej Stredy a Slovana. Bernát napokon skončil na 5.mieste a do štvrťfinálových bojov sa nekvalifikoval. „Bola to dobrá skúsenosť, no nevyšlo mi to podľa predstáv. Všetci sme chceli postúpiť, no mne sa to nepodarilo. Snáď to nebolo až tak zlé,“ uviedol v rozhovore pre Žilinský večerník, no aj jeho hriala jediná výhra na turnaji nad Slovan, ktorý reprezentoval obranca Jurij Medvedev. „Z pohľadu fanúšika to bolo určite najdôležitejšie víťazstvo, poraziť Slovan sa vždy ráta. Teraz išlo skôr o zábavu a hlavne, že víťaz mohol pomôcť peniazmi na dobrú vec.“ Fortuna liga avizovala, že v podobnom projekte bude pokračovať, dočkáme sa opäť Bernáta hájiť žilinské farby? „Nabudúce to prenechám spoluhráčov, nech sa ukážu. V tíme je veľa mladých chalanov, tak s týmito hrami majú riadnu prax,“ doplnil prešovský mladíček v žltozelenom drese.

60 PERCENT

Pre Bernáta žilinská futbalová misia neskončila, v klube nedostal „padáka“ ako ostatná kostra tímu. „Bolo to pre mňa prekvapenie, niečo také som nečakal. Klub je zrejme v ťažkej situácii, keď prišlo k tomuto rozhodnutiu. Ja nemám informácie, prečo som nebol medzi tými hráčmi. Nedostal som žiadnu správu a s vedením som sa dohodol na dočasnom znížení. U mňa to bude približne 60 percent,“ povedal ofenzívny stredopoliar a reagoval aj na šumy ohľadom jeho prestupu do Dánska či Ruska. „Videl som nejaké články, no máme s agentom dohodu,  že nebude mi hovoriť o špekuláciach alebo nedotiahnutých veciach. Jedine, ak to bude naozaj vážne a teraz to fakt nie je aktuálne. Stále som hráč Žiliny, uvidíme aká bude situácia v lete.“

VARENIE I LOPTA

„Jany“ Bernát čas bez futbalu trávi vo svojom žilinskom byte. Viac voľného času využíva ako správny športovec. „Doma sa snažím variť, sem tam si niečo občas objednám. Dopoludnia skôr cvičím, potom idem behať a som rád, že občas môžem mať kontakt aj s loptou,“ prezradil s očakávaním, že ligový ročník aktuálnej sezóny sa dohrá. „Ak sa môže bezpečne liga dohrať, tak som určite za tento variant. Rozhodnutie je na iných ľuďoch, my sa musíme prispôsobiť. Nechcem si plniť hlavu zbytočnými vecami a určité nariadenia musíme všetci rešpektovať, aby sme to spoločne zvládli.“

 

VÝSLEDKY TURNAJA 

Bernát  - Begala (Michalovce) 0:2

Bernát – Takáč (Ružomberok) 0:2

Bernát – Medvedev (Slovan) 1:0

Bernát – Mitrea (Trnava) 0:2

Bernát – Jedlička (D. Streda) 0:2

Konečné poradie: 1. Dalibor Takáč (Ružomberok), 2. Bogdan Mitrea (Trnava), 3. Matúš Begala (Michalovce), 4. A.El Mahdioui (Trenčín).

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív MŠK Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod