Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

Život v klientskych centrách sa vracia do normálu, opäť sa vybavíte v bežných úradných hodinách

Od stredy 20. mája 2020 sú klientske centrá a kontaktné pracoviská MVSR v plnej prevádzke. Na základe priaznivého vývoja epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky dochádza k uvoľňovaniu opatrení, ktoré boli zavedené pre epidémiu COVID-19.

20.05.2020 | 09:15

„Ďalšia fáza uvoľňovania opatrení prichádza ako odmena za ohľaduplné a disciplinované správanie nás všetkých. Tento náš zodpovedný prístup robí  zo Slovenksa lídrov v boji s koronavírusom“ povedal minister vnútra Roman Mikulec

Verejnosť si môže vybaviť potrebné úkony vo všetkých klientskych centrách v štandardných úradných hodinách tj. v pondelok, utorok a štvrtok od 08.00 do 15.00; v stredu od 08.00 do 17.00 a v piatok od 08,00 do 14.00 hod. (Štvrtok je zároveň nestránkový deň pre úsek zbraní a streliva).

Doteraz boli vybavovaní len klienti, ktorí boli na evidenčné úkony na úseku dopravných evidencií objednaní on-line prostredníctvom elektronickej služby. V bežnom režime budú opäť vybavovaní aj tí klienti, ktorí nemajú on-line objednávku.

Všetky vydané elektronické osvedčenia o evidencii časť I  budú doručované na adresy určené občanmi, nebude možné si ich vyzdvihnúť na oddeleniach dokladov. 

Agendy vybavovania

-      občianskych preukazov,

-      vodičských preukazov,

-      cestovných pasov

-      úkonov na úseku zbraní a streliva

budú v režime bez obmedzení.

Bádateľne štátnych archívov budú pre verejnosť opätovne otvorené od 25. mája 2020, pričom od 20. mája 2020 štátne archívy prijímajú žiadosti o predloženie archívnych dokumentov na štúdium.

 

„V záujme zachovania zdravia vás, vašich blízkych a pracovníkov klientskych centier a iných úradov  prosíme o dodržiavanie odporúčaných rád a hygieny! Naďalej je povinné nosenie rúšok v interiéroch, čiže klienti môžu do budov okresných úradov a klientskych centier vstupovať len s rúškom, šálom alebo obdobnou ochranou tváre. Každý návštevník je povinný pri vstupe do budovy ošetriť si ruky dezinfekčným prostriedkom. V klientskom centre rešpektuje pokyny supervízora. Ďakujeme za to, že ste zodpovední a disciplinovaní," uvádza Polícia SR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: - r -

Zdroj: Polícia SR

Foto: redakcia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod