Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C

Spravodajstvo

Dobrovoľníci opäť upratali vodné dielo

Cez víkend sa uskutočnil už štvrtý ročník Veľkého čistenie Vodného diela Žilina. Do upratovania sa zapojilo približne 150 ľudí.

13.05.2021 | 14:05

ŽILINA. Dobrovoľníci tentokrát odpadom naplnili dva veľkokapacitné kontajnery. „Na akciu prišli aj dve základné školy – ZŠ Martinská a ZŠ Námestie mladosti. Aj tento rok sa pripojili športové kluby ŽILINA BEARS rugby club club a Tučniaky Žilina. Pre deti základných škôl sme pripravili vrecia na triedenie odpadu, ktoré sa odlišovali farbami podľa toho, aký odpad deti zbierali. Chceme, aby akcia mala viac edukatívny charakter pre mladšie ročníky, ale možno aj pre staršie. Veľké poďakovanie patrí Vodohospodárskej výstavbe za zabezpečenie odvozu odpadu či zakúpenie vriec a rukavíc, ŽSK za odznačiky pre deti, všetkým dobrovoľníkom a rodičom, ktorí so svojimi deťmi priložili ruku k dielu a išli im príkladom,“ poznamenali na sociálnej sieti Eko Friendly Žilina.

 

O dva týždne zorganizujú i tradičné Veľké čistenie ulíc mesta Žilina. „Na facebookovej stránke Eko Friendly Žilina zverejníme mapu, kde sa môžete prihlásiť ako koordinátori a dobrovoľníci si vďaka mapke vyhľadajú lokalitu, kde sa bude čistiť.“

Foto: Dávid Mičúch

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod