Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Šport

Finálový deň oblastného futbalu s titulom pre hráčov Bytče

Oblastný futbalový zväz Žilina usporiadal uplynulú nedeľu na ihrisku v Strečne turnaj víťazov jednotlivých líg v oblasti, a to v kategórii dospelých i mládeže. Mladíci bojovali v rámci 35. ročníka o Pohár Teodora Zvaru, muži o pohár pomenovanom po niekdajšom skvelom žilinskom futbalistovi Milanovi Šmehýlovi, ktorý sa odohráva už po tretíkrát.

28.06.2022 | 08:15

ZNAČNÉ POSUNY V OBLASTI

Turnaj je pomyselným ukončením sezóny a odovzdávaním pohárov i medailí za víťazstva tímov v jednotlivých ligách. „Neskutočné teplo, ale účel turnaj sa naplnil. Je to poďakovanie tímom za celoročný výkon a aj určité meranie síl medzi skupinami, aby vedeli o svojich kvalitách. Ďakujeme domácemu klubu FK Strečno za výbornú organizáciu, celá finálový deň sa zvládol na výbornú,“ hovoril pre náš týždenník predseda ObFZ Žilina Igor Krško, ktorého najviac tešilo, že kompletný súťažný ročník 2021/2022 sa odohral. „Klobúk dole pred všetkými za odohratý ročník, nebolo to opäť ľahké, lebo v dnešnej dobe nevieme nič vopred predikovať.“ Do nového súťažného ročníka zostáva niečo vyše mesiaca, zväz evidoval prihlášky do novej sezóny do uplynulého piatka. Zatiaľ sme sa v čase našej uzávierky nedozvedeli tímy, ktoré sa definitívne neprihlásia. Šušká sa však, že hrať sa budúci rok nebude v Hlbokom, Krasňanoch a ani v Jablonovom. „Do pondelka chodili prihlášky poštou, uvidíme. Určite budú v oblasti posuny, lebo postúpili Belá a Gbeľany v stredokraji o súťaž vyššie. Okrem Bytče postupuje aj Bánová B, potom z druhej triedy postúpila aj Bytčica a uvažuje sa, že by mohol vyššie postúpiť aj tretí celok z tretej triedy,“ dodal Krško.


 

 

BOJE DO POSLEDNÝCH MINÚT

Krško zhodnotil aj súťaže zo športového hľadiska, pričom vyzdvihol kvalitu oblastných líg. „Bytča patrí vyššie, no nemala to také jednoduché ako sa na začiatku zdalo. Zlomový moment bolo ich víťazstvo v Štiavniku, ja im gratulujem. Druhá trieda bola napínavá doslova do poslednej minúty, vyhrali Hôrky a zhodou okolností postupuje aj Bytčica. Tretia trieda bola znova zlúčená, prvých päť tímov by sa v pohode uchytilo aj v druhej triede. Splnila sa náročnosť jednotlivých líg.“ Stálym negatívom na celom Slovensku  je úbytok rozhodcov, avšak tento trend sa bude dať iba ťažko zastaviť. „Rozhodcovia nám prídu z dorastencov, ktoré sa neuplatnia vo futbale, alebo zranení dospeláci. Utrpeli dve generácie, máme málo dorastu a to znamená, že je nedostatok hráčov a aj rozhodcov. Nadávať na rozhodcov je jedna vec, no nech každý príde a prihlási sa. Boli by sme radi, keby sme na každý zápas obsadili troch rozhodcov a aj určité kroky robí aj komisia. Máme 8 nových rozhodcov, no to je málo a bude to ešte dlhší proces,“ dodal Krško. Pre doplnenie aktív ObFZ Žilina 4.júla na ihrisku v Bánovej, kde prebehne rozlosovanie nového súťažného ročníka 2022/2023.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod