Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 7°C

Šport

Florbalisti pred štartom extraligy: Káder zostal pokope, cieľom postup do play - off

Žilinskí florbalisti už tento piatok 11. septembra vstúpia do novej extraligovej sezóny, kde s takmer identickým kádrom ako počas minulého roka chcú atakovať spomedzi dvanástich tímov priečky zaručujúce play – off. Viac pred štartom ligy nám prezradil klubový sekretár FbC Grasshoppers AC UNIZA Žilina Daniel Baránek.

10.09.2020 | 19:40

Ako prebiehala príprava na novú sezónu aj v rámci rušných mesiacov spojených s pandémiou?

 V prvom rade nás mrzí, že sme nemohli dokončiť uplynulú sezónu 2019/2020. Muži aj juniori sa dostali do play off, tešili sme sa na zápasy. Situácia s koronavírusom nás trošku zaskočila, ale akonáhle to bolo možné, začali sme sa pripravovať v exteriéri a následne sme sa presunuli do haly. Príprava na novú sezónu 2020/2021, ale prebehla plnohodnotne ako v ostatných rokoch.

 

S akým umiestnením budete spokojní po skončení tohto ročníka?

 Nakoľko káder ostal pokope, tak naším cieľom je prepracovať sa do play off. A to je v podstate nová súťaž, kde môže prekvapiť ktokoľvek.

 

Ako vyzerá káder či realizačný tím, nenastali veľké pohyby?

 Káder zostal po uplynulej sezóne pokope, ale samozrejme priestor dostanú aj naši šikovní odchovanci ako tomu bolo aj v ostatných rokoch. Zloženie realizačného tímu ostáva taktiež rovnaké ako v uplynulej sezóne a hlavným trénerom bude Martin Veneny.

 

Čo sponzori a partneri klubu, nedali vám košom počas tohto náročného obdobia?

Sme radi, že sponzori a partneri klubu dodržali dohody a aj vďaka ich podpore máme vykrytý rozpočet na sezónu 2020/2021. Aj touto cestou by sme sa im chceli veľmi pekne poďakovať.

 

Stále všetci hráči budú nastupovať so statusom amatérov?

 Chalani študujúci na Žilinskej univerzite dostávajú každoročne štipendium, ale čisto profesionálneho hráča v tíme nemáme. Každým rokom sa však snažíme vytvoriť hráčom čo najlepšie podmienky.

 

Váš odkaz pre fanúšikov?

Našim, ale aj všetkým športovým fanúšikom v meste Žilina by sme chceli popriať v prvom rade pevné zdravie a dúfame, že im bude umožnené vychutnať si čo najviac športových zážitkov priamo na športoviskách. Naďalej zostaňte fandiť svojim obľúbeným tímom.

 

Kedy hráte doma prvý ligový zápas?

1. kolo začíname 11. septembra na ihrisku 1. FBC florbal Trenčín, ktorí skončili v uplynulej sezóne na 1. mieste po základnej časti. Na druhé kolo vycestujeme 19.9.2020 do Záhorskej Bystrice, tá skončila v uplynulej sezóne na 2. mieste po základnej časti. Takže úvod sezóny ako sa patrí. Na domácej palubovke sa predstavíme v sobotu 26. septembra 2020, keď privítame LIdo Bratislava. Liga bude mať 12 účastníkov ako tomu bolo v uplynulej sezóne.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív klubu

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod