Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Spravodajstvo

Historické moruše v Bánovej nevyrúbu

Známe stromy popri Námestí sv. Jána Bosca v Bánovej pred časom označili tak, akoby ich plánovali vyrúbať. Otvorila sa tak diskusia o tom, čo s nimi bude.

16.03.2021 | 18:41

ŽILINA-BÁNOVÁ. Po viac ako dvoch mesiacoch sa podľa miestneho poslanca rozhodlo. Historické stromy rúbať nebudú. „Predmetné dreviny mesto nezaradí zatiaľ na výrub a dreviny zaradí na odborné ošetrenie. Takéto ošetrenie by malo zabezpečiť dreviny na ďalších 5-6 rokov. Čiže rúbať zatiaľ nebudeme, ale pokúsime sa ich ošetriť. Potom ich budeme sledovať, ako sa na nich odzrkadlí daný zásah,“ informoval na sociálnej sieti poslanec Denis Cáder.

 

Ako doplnil, podľa odborníkov by mali stromy prežiť. „Som veľmi rád, že sa tento výsledok nateraz podaril, na tomto mieste musím poďakovať aj Odboru správy verejného priestoru a Odboru životného prostredia mesta Žilina a odborníkom - za čas a ochotu riešiť vec. Nielen pre občanov, ktorí tieto moruše chceli (lebo nikdy nebudú všetci spokojní), no najmä pre životné prostredie a prírodu, ktoré si musíme chrániť,“ uviedol poslanec.

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod