Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 7°C

Z regiónu

Kto zabojuje o primátorské a starostovské kreslá v regióne

Voľbami budú žiť občania počas blížiacej sa jesene aj v regiónoch. Pozreli sme sa bližšie na potvrdené mená kandidátov, ktorí chcú zabojovať o post starostov či primátorov vo svojom meste respektíve obci. Spýtali sme sa ich prečo sa rozhodli kandidovať a čo považujú za svoju najsilnejšiu stránku. Do redakčnej uzávierky aktuálneho čísla (pondelok, 12.00 – pozn. red.) sa nám podarilo zistiť tieto nasledovné mená.

31.08.2022 | 19:06

RAJEC

 

Peter Hanus (53) – Chce ponúknuť občanom Rajca svoje skúsenosti v komunálnej politike, znalosť práce a problémov samosprávy. Za svoju silnú stránku považuje komunikatívnosť a otvorený vzťah k obyvateľom mesta. Prioritou každého primátora musí byť podľa neho občan. Jeho cieľom je spokojný obyvateľ mesta - od detí až po seniorov. Táto funkcia je pre neho službou, ktorá zabezpečí kvalitný život pre všetkých.

Milan Lipka (40) – Počas jedného obdobia sa nedajú celkom naplniť všetky ciele a po dokončení športovej haly, cyklochodníka a iných projektov má ďalšie vízie, preto kandiduje opäť. Aj napriek ťažkej dobe má zmysel pokračovať v začatom a začínať nové. Za svoju silnú stránku považuje znalosť pomerov a fungovania samosprávy, ale najmä investičnú činnosť a kultúrno–spoločenský život.

Emanuel Piala (38) – Rozhodol sa kandidovať, pretože mu záleží na živote v Rajci a rád by prispel k tomu, aby sa zmenil k lepšiemu, najmä v oblasti bytovej politiky. Zároveň chce, aby sa sprehľadnil tok mestských peňazí, čomu by mal pomôcť aj dôkladný audit. Za svoju silnú stránku považuje predovšetkým tím šikovných ľudí, ktorými sa obklopil a ktorí mu budú nápomocní pri dosiahnutí týchto cieľov.

 

RAJECKÉ TEPLICE

Ambróz Hájnik (26) – Štyri roky pôsobí v mestskom zastupiteľstve ako poslanec. Ľudia, ktorí ho poznajú ako iniciatívneho a ambiciózneho poslanca, ho nasmerovali na myšlienku kandidovať. Za svoju najväčšiu devízu považuje skutočnosť, že sa oboznámil s riadením v oblasti verejnej správy, má skúsenosti najmä z oblasti dopravy a silný pocit, že Rajecké Teplice sa dajú posunúť o kus vpred.

Peter Kostolný (45) - Chce využiť 20-ročné manažérske skúsenosti zo súkromného aj štátneho sektora na pretvorenie Rajeckých Teplíc na vyspelé a dobre spravované mesto. Viedol úrad vlády, riadil operačné programy a finančné mechanizmy, komunikoval a vyjednával so zástupcami Európskej komisie (EK) i s veľvyslancami iných štátov v Slovenskej republike.

 

BYTČA

Miroslav Minárčik (55 ) – Bol by rád, keby rozvoj mesta pokračoval. Po dokončení sídliska Thurzove sady a športovej haly má pred sebou ďalšie výzvy, medzi inými novú materskú školu. Za dôležité považuje venovať sa potrebám mladých rodín. Pokiaľ sa do niečoho pustí, má vo zvyku to dokončiť. Teší ho, že má okolo seba šikovných ľudí, s ktorými spoločne dokážu vytýčené ciele dosiahnuť.

Branislav Šušolík (46)  - Na rozvoj mesta chce využiť svoje skúsenosti zo samosprávy tak, aby sa mesto a mestské časti stali moderným a plnohodnotným miestom pre život.  Za svoju najsilnejšiu stránku považuje skúsenosti z komunálnej politiky, keďže je osem rokov poslancom mesta a štyri roky členom mestskej rady. Pozná systém riadenia mesta a vie, ako dosiahnuť svoje ciele - svedomito, čestne a transparentne.

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

Matej Fabšík (37) – Osem rokov pôsobí ako poslanec. Vidí kam sa mesto uberá a vníma množstvo nesplnených sľubov a vecí, s ktorými mesto nepohlo. Preto opätovne kandiduje. Za svoju veľkú devízu považuje to, že nechce robiť veci sám a má okolo seba tím odborníkov v rôznych oblastiach, ktorí dokážu zložité a odborné veci posunúť vpred oveľa rýchlejšie, ako tomu bolo doteraz.

Marián Mihalda (49) – Štyri roky je primátorom, baví ho pracovať s ľuďmi a pre ľudí. Verí, že Kysučania ocenili to, kam sa mesto vo všetkých oblastiach posunulo. Má rozpracovaných mnoho projektov, ktoré by rád dokončil. Za najväčšiu devízu považuje dlhoročné skúsenosti v riadiacich funkciách, ale najmä to, že je srdcom Kysučan. Chce, aby sa o meste hovorilo len v dobrom a aby naň Kysučania boli hrdí.

TERCHOVÁ

Jozef Dávidík (56) – Kandidovať sa rozhodol preto, lebo by rád dokončil rozpracované projekty. Či sa to podarí, je v rukách voličov. Chce, aby Terchová prekvitala a rozvíjala sa. Žije v Terchovej, má tam rodinu a záleží mu na tom, aby sa v ich obci dobre cítili nielen jeho blízki, ale i všetci jej obyvatelia i návštevníci.

Michal Krištofík  (43) - Zaujíma ho, čo sa v obci deje alebo aj nedeje, preto je 12 rokov poslancom obecného zastupiteľstva. Zblížil sa s činorodými ľuďmi s podobnými hodnotami , ktorí sa neboja nových kreatívnych nápadov. Jeho najsilnejšou stránkou je M.I.Š.O. - Miestna Iniciatíva Šikovných Občanov, ktorí majú chuť, energiu a schopnosti meniť Terchovú k lepšiemu.

Juraj Ondruš (51) - Pracoval 27 rokov v horskej záchrannej službe a post starostu obce je podľa neho tiež službou. Rád by pre Terchovú a Terchovcov pracoval a slúžil pre ich dobro čo najlepšie, preto kandiduje. Nie je ľahké hovoriť o svojich silných stránkach, no myslí si, že volič v komunálnej politike má otvorené oči a rozhodne sa podľa toho, ako vidí kandidáta práve on.

 

Autor: - r -

Foto: Milan Kosec

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod