Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Spravodajstvo

Letný Fotofest na Národnej sa rozbieha: Hodnotiť môžu aj okoloidúci, FOTO

Nultý ročník letnej súťaže Fotofest práve prebieha na Národnej ulici. Fotografie si môžete nielen pozrieť, ale ich aj ohodnotiť.

12.07.2019 | 10:51

Letný fotofest by mal priniesť do mesta ducha tolerancie a vzájomných stretnutí prostredníctvom fotografickej tvorby. Diela dvadsiatich vystavujúcich autorov si môžete pozrieť v priebehu dnešného piatku 12. júla na Národnej ulici. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční o 17.15 h na mieste konania výstavy.

Na závesnej sieti pri stánku Krajského kultúrneho strediska sú vystavené fotografie amatérskych fotografov na rôzne témy. Svoj hlas im môžete prideliť aj vy.

"Tento ročník Letného fotofestu je štartovným, pilotným ročníkom súťaže. Doteraz v Žiline takéto podujatie nebolo, tak sme sa v Krajskom kultúrnom stredisku rozhodli, že zorganizujeme súťažnú výstavu fotografií pod holým nebom. Boli sme milo prekvapení, že do nultého ročníka sa prihlásilo dvadsať autorov, čo je pomerne dosť. Autori mohli prihlásiť maximálne šesť fotiek, hodnotiť ich bude odborná porota zložená z členov Fotoklubu Obzor, ktorý je zároveň spoluorganizátorom podujatia spolu s Mestom Žilina a o cene divákov rozhodnú okoloidúci," uviedla manažérka Krajského kultúrneho strediska v Žiline Petra Rovderová.

Akým spôsobom môžete zahlasovať? Vybranému autorovi môžu okoloidúci prideliť fotobod, a to odtlačkom špeciálnej pečiatky na žlté hodnotiace hárky, ktoré visia pri súboroch fotografií na sieti. Pečiatku nájdete u organizátora :-) 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Režisérom najlepšieho slovenského filmu na Fest Anči je Žilinčan

Jánošíkove dni čoskoro: Poznáme program

Žilinský archeológ našiel unikátny hrob: Čo v ňom bolo? FOTO

Foto: Soňa Vanovčanová

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod