Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -2°C

Spravodajstvo

Mesto nepotvrdilo krádež na plavárni

V kauze podozrenia z tunelovania mestskej krytej plavárne, ktoré minulý týždeň vyslovil poslanec Patrik Groma, nedisponuje mesto informáciami ani dokumentmi, ktoré by to potvrdzovali. Na tlačovej konferencii to povedal primátor Igor Choma.

15.04.2013 | 15:40

ŽILINA . Podľa Patrika Gromu si zamestnanci všimli faktúry, na ktorých účtovala externá spoločnosť služby, ktoré vykonali zamestnanci plavárne počas
svojho pracovného času. „Pravdepodobne ide o podvod organizovanej skupiny v sume niekoľko tisíc eur,“ napísal Patrik Groma a podal podnet na prokuratúru.
Riaditeľ plavárne Marián Brezáni to rázne odmietol.

Primátor sa stretol so siedmimi zamestnancami, ktorí vyjadrili nespokojnosť s dianím na plavárni a ktorí hovorili o náznakoch z nekalej činnosti. Zároveň mu však 24 iných zamestnancov predložilo petíciu na podporu riaditeľa. Igor Choma od riaditeľa žiadal vysvetlenie. „Ubezpečil ma, že všetky práce, ktoré boli vyfakturované, boli aj vykonané. V súčasnosti nie je možné korektne odpovedať na informácie, ktoré sú štylizované za pomoci slov údajne a pravdepodobne.
Plne rešpektujeme právnu zásadu prezumpcie neviny. Ak však prokuratúra potvrdí pravdivosť obvinení, tak budeme tvrdo postupovať voči
zainteresovaným osobám,“ uviedol primátor.

Podporu Mariánovi Brezánimu vyjadrili otvoreným listom aj členovia Plaveckého seniorského klubu Žilina. Uverejňujeme ho na 12. strane. Žilinskému večerníku sa podarilo skontaktovať so živnostníkom, ktorý podľa Patrika Gromu fakturoval plavárni za práce, ktoré mali vykonať zamestnanci. Ten to rázne odmietol.
„Na bazéne bola trhlina, bolo potrebné ju rýchlo opraviť. Prácu som dostal ja, ako živnostník. Pracovať som začal s pomocou svojho otca. Prevádzkara,
o ktorom poslanec tvrdí, že tam robil v pracovnom čase, poznám dlho. V tom čase z osobných dôvodov prebýval v jednom objekte na plavárni aj s priateľkou. Boli tam teda aj mimo pracovnej doby a ponúkol sa, že mi pomôžu. Ja som poslal otca domov a súhlasil som,“ opisuje situáciu živnostník. Na oplátku potom v priestoroch plavárne pre nich uvaril guláš a kúpil pivo. Materiál mal vraj svoj, dokonca mu nejaký aj niekto ukradol. „Budem rád, keď to vyšetrí polícia a ten materiál sa nájde,“ uviedol.

Prevádzkar, ktorý sa najskôr odmietol vyjadriť do telefónu, minulý týždeň zamietol aj osobné stretnutie.

-mif-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod