Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -4°C

Spravodajstvo

Most vo Vraní bude naďalej v prevádzke

Podľa pôvodnej zmluvy mal byť dočasný most cez Kysucu ešte na začiatku februára uzatvorený. Katastrofálna dopravná situácia pre vodičov z Kysúc však bude mať stále jednu drobnú pomoc. Minister dopravy Andrej Doležal vypočul prosby samospráv o zachovanie spomínaného mosta.

16.03.2021 | 17:48

Spomínanú obchádzku využívajú predovšetkým šoféri z okolia Kysuckého Nového Mesta a priľahlých obcí smerom zo Žiliny do centra dolných Kysúc. Tento most každodenne uľahčí vodičom život popri preťaženom hlavnom ťahu, kde sa v popoludňajších hodinách tvoria rozsiahle kolóny. Minister dopravy Andrej Doležal schválil prosbu samospráv, aby tento most mohol byť naďalej v prevádzke. „Z Ministerstva dopravy Slovenskej republiky sme dostali list s oficiálnym oznámením o rozhodnutí zachovať dočasný most vo Vraní. Ide o reakciu ministra Andreja Doležala na žiadosť nášho mesta a starostov okolitých obcí nezrušiť premostenie ponad rieku Kysuca medzi obcou Vranie a Rudinka, ktoré sa stalo významným odľahčujúcim ťahom pre vyťažený úsek hlavnej cesty medzi Žilinou a Kysuckým Novým Mestom. Prevádzkovanie mosta tak preberá Národná diaľničná spoločnosť, v ktorej réžii bude spolu so Žilinským samosprávnym krajom aj jeho financovanie. Táto správa nás veľmi potešila,“ uviedol na svojom profile primátor mesta Kysucké Nové Mesto Marián Mihalda.

V podobnom duchu sa vyjadril aj poslanec žilinskej župy Martin Kapitulík. „Opäť sa ukázalo, že najsilnejší sme spolu. Celý náš región sa spojil, aby mosty ostali. A podarilo sa. Ďakujem všetkým!“

Dodávame, že most mal byť podľa platnej zmluvy uzavretý najneskôr do januára 2021. Tento most slúži vodičom už 6 rokov, keď bol vybudovaný ako obchádzková trasa pre problémy so zosuvom pôdy a nevyhnutnosťou uzávierky jedinej prístupovej cesty do žilinskej mestskej časti Vranie. K demontáži malo dôjsť v roku 2017, no občania adresovali komunálnym politikom výzvu, aby predĺžili dobu používania až do januára 2021.

Autor: - r -

Foto: Juraj Vnuk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod