Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 8°C

Kultúra

Na Veľkonočnej výstave ponúkali ženy zo Živeny tradičné výrobky

Vo vestibule Mestského úradu v Žiline hostili Veľkonočnú výstavu, ktorú pripravil spolok Živena. Aj tento rok sa tešili veľkej obľube a mnohé z ich výrobkov už zdobia domácnosti.

07.04.2023 | 11:49

Predajnú výstavu navštívilo množstvo ľudí. „Zakúpiť ste si mohli medovníky, kraslice zdobené slamou, mydielka, textilné hračky, háčkované výrobky, nechýbali ani kraslice vyrobené patchwork, ako aj servítkovou technikou. Bolo toho naozaj veľa,“ prezradila Jana Bučanyová, ktorá doplnila, že najviac si ľudia kupovali kraslice a medovníky.

„V Živene sme tri medovníkarky. Všetky robíme trošku inak. Vydržia vám najmenej do Veľkej noci, ak sa skôr nezjedia. Vyrobili sme aj také, ktoré sa dajú zavesiť, a tie vydržia pokojne aj do ďalšieho roka. Obľúbené sú voskové aj odrôtované kraslice,“ doplnila.


 

Na veľkonočnom stole by nemali chýbať kraslice, ale aj pečený baranček. „Ten od nás pýtali, ale nemali sme ho v ponuke.“ Na výstave sa zastavovali ľudia z Mestského úradu, ale aj takí, čo išli cez mesto. Súčasťou boli aj tvorivé dielne.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod