Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -4°C

Spravodajstvo

Najprv chcel vylúpiť krčmu, potom poštu

Scénu ako zo zle natočenej kriminálky zažili minulý utorok obyvatelia Strečna. Muž z Dolniakov sa tu pokúsil vylúpiť miestne pohostinstvo. Keď nepochodil u krčmára, „skúsil šťastie“ na pošte.

27.05.2013 | 13:59

STREČNO. Päťdesiatročný muž z Dunajskej Stredy vraj prišiel na severné Slovensko v utorok 21. mája za turistikou. Všetko sa ale zvrtlo, keď využil pohostinnosť krčmy v Strečne. Posilnený alkoholom sa začal vyhrážať krčmárovi zastrelením a žiadal od neho 50-tisíc eur. „Ten mu ale povedal, nech padá preč, lebo mu jednu zavalí,“ hovorí jeden zo svedkov.

 


Odmietnutý muž sa však rozhodol hľadať Šťastenu inde. Namieril si to na miestnu poštu. „Pracovníčke za priehradkou povedal, že ide o prepad a aby mu dala 50-tisíc eur a nikomu neublíži. Zákazníkov, ktorí medzičasom prichádzali do pobočky pošty, posielal von s tým, že ide o prepad a bude sa strieľať,“ opisuje priebeh lúpeže hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

 

V budove pošty však bola v tom čase aj ďalšia pracovníčka, ktorá zachovala duchaprítomnosť a zavolala políciu. Muži zákona zadržali nepodareného kriminálnika priamo na mieste. Aj pri zatýkaní stále žiadal od poštárok, nech mu dajú peniaze. „Páchateľ nespôsobil zákazníkom ani zamestnancom pošty žiadne zranenia a nevznikla žiadna finančná ani iná škoda,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. Ako dodala, išlo o prvé lúpežné prepadnutie v tejto pobočke.

 

Prečo sa muž z opačnej strany Slovenska rozhodol lúpiť tak ďaleko od domova, je orieškom pre policajných vyšetrovateľov. Medzi miestnymi sa však šušká, či to neurobil zo zúfalstva. Vraj pôsobil zanedbaným dojmom a už pri prvej komunikácii s ním, ešte v pohostinstve, bolo vidieť, že nie je v poriadku. „Je možné, že sa chcel dostať takýmto spôsobom do väzenia, kde by mu bolo asi lepšie,“ myslí si jeden z miestnych mužov.

 


Päťdesiatnik z Dolniakov je momentálne stíhaný na slobode. „V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodáva policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

Michala Stehlíková

Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod