Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Spravodajstvo

Nehoda autobusu s cestujúcimi do automobilky: Hasiči hlásia 9 zranených v Celulózke, FOTO

V pondelok 11. novembra v ranných hodinách zasahovali žilinskí hasiči pri vážnej dopravnej nehode v Celulózke. Autobus viezol vyše dvadsať cestujúcich do blízkej automobilky. Nehoda si vyžiadala deväť zranených.

11.11.2019 | 08:58

K dopravnej nehode došlo o 5.30 v Žiline pri Celulózke. Do zaparkovanej dodávky narazil vodič autobusu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR Zuzana Farkasová.

"Po príchode žilinských hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že v čase nehody sa v autobuse viezlo 28 cestujúcich, z ktorých 9 utrpeli zranenia rôzneho charakteru," uviedla Farkasová. Tí boli podľa hovorkyne ZZS prevážaní do nemocnice. Na mieste zasahovalo 7 príslušníkov s 3 ks techniky, ktorí vykonávali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia.

Podľa vyjadrenia Krajského riaditeľstva PZ v Žiline v ranných hodinách havaroval vodič autobusu, ktorý prevážal zamestnancov do blízkej automobilky. "Vodič autobusu (63) z doposiaľ nezistených príčin narazil do odstavenej dodávky, odkiaľ ho odrazilo do oplotenia rodinného domu, ktoré prerazil a narazil do altánku a rodinného domu. Pri nehode sa ľahko zranilo niekoľko cestujúcich v autobuse, ktorí boli prevezení do nemocnice. Alkohol u vodiča zistený nebol," uvádza Polícia SR - Žilinský kraj na sociálnej sieti.

Podľa najnovších informácií z FNsP v Žiline bolo prijatých skoro ráno na urgentnom príjme 7 zranených mužov z dopravnej nehody. "Zrealizovali sme všetky potrebné vyšetrenia, pacienti utrpeli ľahšie zranenia, nebola preto nutná hospitalizácia žiadneho z nich," uviedla hovorkyňa FNsP Lenka Záteková.

 

 

 

Autor: - r -

Foto: Polícia SR - Žilinský kraj, Prezídium HaZZ

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod