Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -3°C

Spravodajstvo

Nezvestný mladík z Kysuckého Lieskovca je mŕtvy

Po sedemnásťročnom Samuelovi z Kysuckého Lieskovca pátrala polícia od 17. marca. Minulý štvrtok ho našli mŕtveho.

02.04.2013 | 13:58

KYSUCKÝ LIESKOVEC. Sedemnásťročného žiaka bilingválneho gymnázia v Čadci videli naposledy v jeho rodnom Kysuckom Lieskovci v nedeľu 17. marca. Odvtedy sa po Samuelovi akoby zľahla zem a rodina nemala o ňom žiadne správy.
 

Po 11 dňoch prišla hrozná správa

Po blonďavom mladíkovi s hnedozelenými očami, ktorý mal naposledy oblečenú červenú bundu a modré rifle, nepátrali len príbuzní a ľudia z dediny, ale aj čadčianska polícia. Z domu odišiel a odvtedy mal vypnutý mobil a nepodával o sebe žiadne správy. Zúfalí rodičia žiadali pri jeho pátraní o pomoc aj širokú verejnosť. Celých jedenásť dní žili v strachu a neistote. Hrozná správa ich zastihla minulý štvrtok, 28. marca. Samuela našli. Bohužiaľ, mŕtveho. Jeho bezduché telo sa nachádzalo na okraji Kysuckého Lieskovca. Podľa našich informácií pravdepodobne zomrel bez cudzieho zavinenia. Potvrdila to i polícia.  "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu," povedal hovorca žilinskej polície Radko Moravčík.

 

O svojich problémoch nehovoril

Prečo mladík odišiel z domova a už sa nevrátil, je pre ľudí z jeho okolia dodnes veľkou záhadou. Podľa jeho známych to bol normálny chlapec, ktorý mal rôzne záujmy. O problémoch nehovoril a nevyzeralo, že by ho niečo trápilo. Mätúci bol len odkaz, ktorý zanechal na nástenke svojho profilu na sociálnej sieti. „Napísal ho v angličtine. Odkazoval v ňom, aby ľudia rešpektovali jeho rozhodnutie a že sa stretnú na druhej strane,“ hovorí miestne mladé dievča.


Aj keď odkaz hovoril viac- -menej jasne, rodičia stále dúfali, že Samuel len niekde trucuje a nakoniec sa vráti domov.

 

Na nebohého mladíka spomína s láskou celá rodina i ľudia z obce. „Je to veľká tragédia, bol to milý a slušný chlapec,“ dodáva staršia obyvateľka Kysuckého Lieskovca.

-ms-

Snímka polícia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod