Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -2°C

Kultúra

Program Mestského divadla nájdete už len online, alebo na stránkach Večerníka

Divadlo urobilo tento krok pri príležitosti 30. výročia založenia.

26.09.2021 | 19:26

Výročnú 30. divadelnú sezónu začína Mestské divadlo Žilina dôležitým rozhodnutím. „Od tejto sezóny minimalizuje tlačené výstupy a prechádza s mesačným programom do online priestoru. Ide o zásadné gesto k 30. výročiu založenia divadla (1992), s cieľom vytvorenia zelenšieho divadla. Na rôznych miestach v Žiline, kde sa zvykol nachádzať tlačený mesačný program či leták, budú k dispozícii nálepky s QR kódom, ktorý odkazuje na vždy aktuálny program Mestského divadla Žilina,“ povedala o novinke Zuzana Pálenčíková, marketingová špecialistka Mestského divadla v Žiline.

Jednoduchú verziu mesačného programu nájdu diváčky a diváci aj na webovej stránke www.divadlozilina.eu a môže si ju pre vlastné potreby doma vytlačiť. Ak nemajú k dispozícii smart telefón alebo internetové pripojenie, program im vytlačia aj v pokladnici divadla. Pôjde o individuálny a zodpovedný prístup s ohľadom na životné prostredie. Ako je dobrým zvykom, aktuálny program divadla nájdete aj v našom Večerníku.

Pokladnica divadla bude opäť otvorená v pracovných dňoch od 15:30 do 18. h a vždy hodinu pred predstavením. Ideálnu príležitosť, ako spoznať nové tváre umeleckého súboru divadla, prináša aj obnovená premiéra inscenácie hry Lucy Prebble Vedľajšie účinky. Inscenácia je postavená na štyroch plnokrvných postavách a ponúka herecký koncert Ady Juhásovej, Michala Kolejáka, Natálie Fašánkovej a Petra Martinčeka. Nový typ divadelného zážitku ponúka vizuálne atraktívna inscenácia Bezzubatá, ktorá je ako jedna z desiatich nominovaná na Cenu Grand Prix festivalu Nová dráma/New Drama 2021 v októbri v Bratislave. V žilinskom divadle je v programe 30. septembra.

 

Foto: Archív divadla

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod