Žilinský Večerník

12. jún 2025 | Zlatko
| 16°C

Rozhovory

ROZHOVOR - Šťastná sedmička Starého Šmakovca: Stavili sme na zážitku a emócii

14. júna 2018 sa datuje príbeh reštaurácie Starý Šmakovec, ktorá je v malebnom tatranskom prostredí Starého Smokovca. Sedem rokov tvrdej práce či nové vízie sme mapovali s majiteľom Vladimírom Mikolajom, rodákom zo Žiliny.

09.06.2025 | 14:04

Čaro vášho úspechu je stále rovnaké či ste pridali za posledné roky aj niečo výnimočné pre klientov?

 Robiť poctivú kuchyňu je dnes pre mnohé prevádzky umenie. My sa môžeme pýšiť práve poctivou kuchyňou, čo je základ úspechu a najlepšie sa robí veľa pokrmov na ohni s uhlím, čím posúvame dopredu zlú povesť tatranskej gastronómie. V minulosti bolo bežným javom, že sa predávali drahé polotovary a aktuálne spoločne s ostatnými prevádzkami v združení Taste of Tatry napreduje, aby si náš zákazník vychutnal nielen skvelú turistiku, ale aj aby bol očarený jedlom či dobrým pivom.


 

Starý Šmakovec si vybudoval dobrú povesť aj kvalitným pivom, prečo vaša tanková Plzeň je pre mnohých väčším lákadlom v Tatrách než samotná turistika?

Milovníci piva by vám hneď vedeli dať odpoveď, ale museli by vás zobrať na jednu takúto „plzničku“. Už názov tankové pivo signalizuje, že jeho dovoz je z veľkého tanku, ktorého inštalácia nie je jednoduchá, ale všetky procesy pripomína to, ako keby ste si dali pivo z tamojšieho pivovaru. Sme radi, že naša prevádzka je jedna z mála na Slovensku, ktorá pre svojich zákazníkov ponúka tento mimoriadne obľúbený projekt.


 

Wagyu steak je stále vašou vlajkovou loďou jedálneho lístka?

Máme ho v ponuke asi pol roka a odozva verejnosti je výborná, pretože wagyu steak je ideálnym zážitkom na špeciálne príležitosti. Spoločne s naším tímom veľa cestujeme po svete, kde čerpáme inšpiráciu, a toto je momentálne najlepšie, čo ponúka svetový trh, pokiaľ ide o steak. Vďaka svojej textúre patrí medzi najdrahšie mäsá vôbec a hovorí sa, že dobytok bol napájaný pivom či saké, a dokonca dostával pravidelné masáže. Toľko literatúra a laicky povedané je, že ako keby ste jedli maslo, také je toto mäso lahodné.


 

Dlhodobo podporujete aj rôzne charitatívne projekty, jeden z tenisových turnajov nesie už dlhé roky vaše meno. Čím je pre vás ŠMAKOVEC OPEN výnimočný projekt?

Celkovo u nás na Slovensku sa na niečo hráme a v tom sú ľudia, ktorí aj napriek svojmu postaveniu nás dokážu inšpirovať životným príbehom. Som rodený tenista, tento šport milujem a tento ročník 2025 bude prvýkrát na mojich rodných žilinských kurtoch. Tradične ma oslovil organizátor, ktorý je jedným z ľudí, čo sa na nič nehrá a je autentický. Síce nielen mne lezie na nervy a vôbec sa nevie v spoločnosti správať, avšak túto jeho myšlienku som mu uveril od prvého dňa. Milujem ľudí, ktorí sa snažia pomáhať skutkami a nie iba prázdne rozprávať do vetra.


 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív V.M.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod