Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 5°C

Z regiónu

SERVIS - Veľký prehľad letných kúpalísk v regióne: Ako výrazne sa zmenili ceny?

Minulotýždňové horúčavy vyhnali ľudí k vode, čo potešilo prevádzkovateľov letných kúpalísk v našom regióne. Potešili sa i návštevníci letných oáz cenám za vstup a dostupným službám? Porovnajte si vstupné viacerých kúpalísk v Žiline a okolí. Prinášame vám aktuálne cenníky v letnej sezóne 2023.

29.06.2023 | 21:59

Letné kúpalisko Žilina

Žilinské kúpalisko má otvorené od druhej polovice júna. Z dôvodu nárastu prevádzkových nákladov zvýšila plaváreň ceny o 15 %, to sa však týka iba celodenných vstupov a abonentov. Príjemnou kompenzáciou je prednostný vstup do areálu kúpaliska práve pre členov Abonent klubu, čo je novinka tejto sezóny. Zákazníci s vlastným čipovým náramkom budú môcť bez čakania vstúpiť do areálu cez turniketový systém. Nezabúda sa ani na tých skoršie narodených. Pre osoby staršie ako 70 rokov vznikla kategória Senior Abonent klub, v ktorom majú za ročný poplatok (15 eur + 5 eur čipový náramok) počas letnej sezóny zadarmo celodenné vstupy a mimo letnej sezóny 135-minútové vstupy.

Žilinské kúpalisko má dva 50-metrové bazény, jeden plavecký a jeden rekreačný. Ten druhý má pozvoľný vstup do vody a nízku hladinu vhodnú aj pre deti. Takisto je v prevádzke aj bazén pre najmenšie deti, okolo ktorého sa pred sezónou menila podlaha. Atrakciou kúpaliska je zábavný tobogan či ihrisko. Samozrejmosťou sú obľúbené bufety a reštaurácie.

 

Otváracie hodiny: 9:00 – 20:00 h

 

                                                        PO – PI        SO – NE

Celodenný vstup:                          8 €                 8,80 €

Vstup po 16:00 h:                         5,30 €            5,70 €

Zľavnený vstup:                           6,40 €            7 €

Zľavnený vstup po 16:00 h:        4,20 €            4,60 €

Rodinný vstup:

(min 3 osoby, max 2 dospelí)      5,20 €            5,70 €

Rodinný vstup po 16:00 h:         3,40 €            3,70 €

Senior                                           1,50 €            1,50 €

Senior po 16:00 h:                       1 €                 1 €

 

Zľavnený vstup platí pre deti do 16 rokov, študentov do 26 rokov, držiteľov ISIC, ITIC, EURO<26, osôb nad 60 rokov, ŤZP a ŤZP – S, darcov krvi (držitelia SJP, ZJP, DJP). Viac informácií o členstve v Abonent klube sa dozviete na www.sportzilina.sk v sekcii plaváreň.

 

 

 

Kúpalisko Laura v Rajeckých Tepliciach

Termálne kúpalisko Laura s výhľadom na vrch Skalky a malebnou okolitou scenériou sa nachádza na okraji Rajeckých Teplíc. Pre návštevníkov je tu tradične k dispozícii veľký plavecký bazén, kde sa dá pri pozvoľnom vstupe čľapkať aj s deťmi. Tie však majú na šantenie vyhradený aj svoj vlastný kruhový bazén. V areáli kúpaliska Laura si môžete zahrať plážový volejbal či minigolf a občerstviť sa v niekoľkých bufetoch a v reštaurácii s posedením. Parkovisko sa nachádza len niekoľko metrov od kúpaliska.

 

Otváracie hodiny: 9:00 – 19:00 h v závislosti od počasia

 

Celodenný vstup:      10 €

Vstup po 16:00 h:       6 €

Dieťa (3-12 rokov)        4 € 

Dieťa po 16:00 h           3 €

Zľavnený vstup            6 €

(ubytovaný hosť)

Zľavnený vstup dieťa   3 €

(ubytovaný hosť)

ŤZP                                7 €

Ležadlo                          5 €

 

Uvedený cenník kúpaliska Laura je platný do 30. júna. Na mesiace júl – august bude zverejnený nový cenník na stránke www.spa.sk.

 

 

 

Kúpalisko Veronika Rajec

Rajecká dolina je známa termálnou vodou s unikátnym zložením. Termálny vrt, ktorý zásobuje kúpalisko Veronika v Rajci, siaha do hĺbky 1308 m. Teplota vody sa pohybuje okolo 27 stupňov Celzia. Toto kúpalisko má najväčší počet bazénov v regióne, je ich až osem a sú určené pre všetky kategórie návštevníkov. Veronika poskytuje bohaté vyžitie pre deti i dospelých – nechýba veľký adrenalínový či menší tobogan, obrovská päťdráhová šmýkačka, kĺzačky pre malých, preliezačky či pieskovisko. Na ploche 55-tisíc m2 si môžete zahrať loptové športy a nechýba ani široká ponuka občerstvenia – dve reštaurácie, kaviareň, bar, slovenská koliba a šesť bufetov. Parkovisko je dimenzované na kapacitu 1000 áut. Otvorené je v závislosti od počasia.

 

Otváracie hodiny: PO – PI    9:30 – 8:00 h (do konca júna sa otvára o 10:00 h)

                                SO – NE   9:00 – 19:00 h

 

 

                                            PO – PI      SO - NE

Celodenný vstup                 12 €      15 €

Vstup po 14:00 h                 9 €        10 €

Osoby do 120 cm                 0 €        0 €

ŤZP                                       7 €       8 €

Time pláž 1 osoba                25 €     28 €

(vstup, slnečník,

ležadlo, stolík)

Time pláž 2 osoby                45 €     50 €

 

 

Kúpalisko Višňové

Kúpalisko vhodné pre milovníkov zdravej a sviežej vody. Tá sa napúšťa rovno z prameňa, nie je teda chlórovaná. Disponuje jedným bazénom s teplotou 24 stupňov Celzia. Kúpalisko prevádzkuje obec Višňové a ako jediné v regióne má vstup zdarma. Nachádza sa na okraji obce v smere na Turie v príjemnom zelenom prostredí. Nachádza sa tu detské ihrisko aj pieskové volejbalové ihrisko, workout zóna či obľúbená knihobúdka s posedením. V priestoroch kúpaliska je k dispozícii stánok s občerstvením. Kúpalisko Višňové má už otvorené!

 

Termálne kúpalisko Stráňavy

Príjemné obecné kúpalisko Stráňavy sa nachádza 10 km od Žiliny v smere na Martin. Na takmer dvojhektárovom pozemku sa nachádzajú dva bazény. Plavcov poteší veľký bazén (50 x 23,5 m) a pre deti je určený menší bazén s rozmermi 12 x 8 m a hĺbkou 40 cm. Voda počas letných dní dosahuje teplotu do 26 °C. V areáli sa nachádzajú viaceré gastro prevádzky, športoviská (plážový volejbal, stolný tenis, bedminton, trampolína) a návštevníkov na dekách poteší aj príjemná tôňa stromov. Je tu dostupné veľké parkovisko, no ak sa rozhodnete využiť prímestskú dopravu, autobus má zastávku rovno pri kúpalisku.

Kúpalisko Stráňavy je v štádiu príprav, no čoskoro sa môžete tešiť na príjemne strávené leto aj pri jeho bazénoch. Otváracie hodiny a cenník bude zverejnený pred otvorením.

 

Kúpalisko Bytča

Letné kúpalisko s jedným plaveckým bazénom poskytuje výborné osvieženie Bytčanom i návštevníkom z okolia. Je umiestnené v tichej časti mesta. Otvorené je za priaznivého slnečného počasia. Momentálne sa kúpalisko takisto pripravuje na otvorenie. 

Autor: Veronika Cvinčeková, redaktorka

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod