
Ako by ste zhodnotili posledný rok v gastro biznise, zažili ste úspešné obdobie?
Ľudia majú radi jedlo, čo je vidieť. Aj tak si myslím však, že Slováci zostávajú verní klasikám ako sú rezne, sviečková, kapusta. My sme spokojní, lebo naša reštaurácia Viecha ponúka jedlá aj slovenskej kuchyne a keď ku jedlu si dáte naše vínko z pivnice, tak sa nikto nemôže sťažovať (smiech).
Častou otázkou je, že prečo by ma návštevník prísť práve k vám. Avšak, ktoré novinky pre hostí ste zaradili za posledný rok?
Nachádzame sa v centre vinárskeho raja pod Karpatami. Pezinok poslednú dobu ožíva a chce sa ukázať aj turistom, preto spoločne s mestom Modra sme príjemný východiskový bod na predĺžený víkend či už len tak po meste, alebo po vinohradoch, no tiež nezabúdajme ani na túry do Karpát. Vnímame, že hostia si obľúbili spojiť dovolenku aj s nejakým koncertom u nás, tento rok sme navýšili oproti roku 2024 počet koncertov o šesť naviac. Tento rok u nás vystúpia slovenskí , českí ale aj zahraniční interpreti ako ULTRAVOX, Chris Norman, Delegation , Earth wind & Fire a musím povedať, že budúci rok prídu naozaj veľké esá a návštevníci sa majú, na čo tešiť.
K priezvisku Šimák ide aj špičkové víno, darí sa tomuto segmentu v rámci potrtfólia aktivít spoločnosti?
Určite áno, dokonca v roku 2023 sme vyhrali, naozaj, najväčšiu cenu VINÁRSTVO ROKA. Roman Janoušek, náš enológ, má stále nové nápady a pod jeho dohľadom vznikajú skvosty, ktoré vyhrávajú aj na zahraničných súťažiach.
Unikátom u vás sú skvelé koncerty, na ktorý z nich sa u vás vy osobne sám najviac tešíte do konca tohto roka?
Ja milujem „ funky „, takže Delegation alebo Earth wind & fire sú moje srdcovky, ale taktiež mám rád Lenku Filipovu a zo slovenských kapiel sa tento rok teším na Peter Bič projekt.
Máte na zámku nejaké špeciálne vízie do najbližších rokov z pozície riaditeľa?
Udržať zámok v tej kvalite ako doteraz a ukázať Slovákom, že aj V Pezinku, a nie len v Tatrách sa dá dovolenkovať a spoznávať krajinu aj z iného pohľadu.
V čom vy osobne ako riaditeľ vnímate najväčšiu radosť pri vašej práci a čo vás naopak najviac z pracovného pohľadu trápi?
Samozrejme, keď je hosť spokojný tak som aj ja, aj majitelia. A z pracovného pohľadu, že je čoraz menej a menej kvalitných ľudí v gastro segmente. Kovid tomu nedopomohol a mladším sa už nechce pracovať v službách. Pevne verím, že nejaký ten rok ešte a tieto pozície sa zaplnia a ľudia zistia, že práca v službách je poslaním.