Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| -1°C

Spravodajstvo

Terasa pri bývalom hoteli je preč

Terasu na Námestí Andreja Hlinku, ktorá bola v dezolátnom stave a navyše nevyužívaná, nadobro odstránili. Informoval o tom viceprimátor mesta.

03.11.2020 | 18:40

Mnohí terasu označovali za zlú vizitku centra mesta. „Vlastník blízkeho hotela sa pri štátnom stavebnom dohľade, ktorý vykonal stavebný úrad, vyjadril, že nie je majiteľom tejto terasy. Mesto Žilina tak pristúpilo k jej odstráneniu a vyčisteniu priestoru. Zároveň pripravujeme odstránenie nevyužívaných informačných kioskov z námestia ešte v tomto roku,“ povedal pre Žilinský večerník viceprimátor mesta Vladimír Randa.

Riešia aj predajné stánky

Ako doplnil, radnica pokračuje aj v procese odstraňovania predajných stánkov. Predajné stánky, ktoré sa na námestí pod arkádami nachádzajú, sú totiž bez platnej nájomnej zmluvy. „Na konci roka 2019 uplynula nájomná zmluva a nová nájomná zmluva schválená nebola, keďže zámerom mesta Žilina je vyčistiť námestie a vytvoriť voľný prechod do Sadu SNP, ktorý sa stal v tomto roku prvým obecne chráneným územím v Žiline. Je veľmi smutné, že predaj v predmetných stánkoch pokračuje načierno a mesto sa musí brániť žalobou na súde,“ podotkol Vladimír Randa. Sad SNP podľa neho čaká rekonštrukcia a mesto sa tak musí vysporiadať so všetkými nevhodnými a nezákonnými aktivitami.

Foto: Juraj Vnuk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod