Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 10°C

Šport

THAJSKÝ BOX - Milan Paleš hviezdil na turnaji v Nitre: Prvý zápas sezóny mal jasne pod kontrolou

Žilinský klenot klubu bojových športov Diamond Gym po menšej pauze opäť ukázal svoju svetovú extratriedu, keď na desiatej zastávke turnaja PML (Professional muaythai League – pozn. red.) v Nitre suverénne vyhral.

29.05.2024 | 19:25

Od začiatku roka organizácia ponuka nový formát, keď okrem zápasov thajského boxu sú na programe aj zápasy v zmiešaných bojových umeniach MMA . V Nitre bola možnosť vidieť zápasníkov ako Ivan buchinger, Matouš Kohout či mnoho ďalších a medzi nimi aj žilinský borec Milan Paleš. Člen Diamond Gymu Žilina v hlavnom zápase večera mal za súpera talentované borca z Ukrajiny Tymur Didiaev (19). „Milan od začiatku zápasu držal tempo aj celé výmeny vychádzali presnejšie jemu, súper sa snažil o vysoké kopy, ktoré končili v Palešovom kryte. Cely zápas mal pod kontrolou náš Žilinčan a jasne dominoval. Po troch kolách znel výsledok od rozhodcov, víťaz Paleš 3:0 na body,“ zhodnotil duel manažér Diamond Gymu a zároveň aj prezident Slovenskej Muaythai Asociácie Róbert Kajánek.


 

 

 

Mimochodom, Nitra bola prvým turnajom Paleša v sezóne 2024 a najbližšie legendárneho bojovníka si slovenské publikum užije na turnaji PML 11 v Šali, ktoré sa uskutoční koncom septembra. „Vždy si vážim skvelú podporu fanúšikov, rovnako je tomu aj teraz a každému, kto ma podporuje. Verím, že ešte v budúcnosti sa spoločne budeme tešiť z ďalších víťazstiev,“ dodal rodák z Tepličky nad Váhom, ktorý sa stal aj dvakrát za sebou držiteľom prestížneho ocenenia Športovec roka mesta Žilina.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív R.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod