Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Spravodajstvo

V lesoparku namiesto vody v studni ležia kamienky

Kedysi sa návštevníci obľúbenej zóny oddychu, lesoparku Chrasť, tešili z osvieženia, ktoré im poskytovala miestna studňa. Tá má však pokazené čerpadlo a ľuďom toto leto neposlúžila. Dôjde k jej oprave?

19.08.2013 | 14:52

ŽILINA. Lesopark Chrasť prešiel za posledné roky prínosnou revitalizáciou. Pribudli v ňom mnohé zaujímavé aktivity pre rodiny s deťmi, sú tu preliezačky, interaktívny náučný chodník, lanový park i prevádzka s občerstvením. Je vyhľadávaným miestom pre športovcov a všetkých, ktorí obľubujú pobyt v prírode a majú to pritom i blízko domov.  


Počas skutočne horúcich dní poskytuje príjemné útočisko tieň lesa, no kedysi tu fungovala i studňa, ktorá je priamo v areáli preliezačiek. Ozvala sa nám čitateľka, mamička na materskej dovolenke, ktorá tu často trávi čas so svojím druhým synčekom. „Dlhé roky v lesoparku studňa fungovala. Je zaujímavo robená, deti mali ľahký prístup k vode a rady sa tu hrali. Chodí tu veľa ľudí, prečo je dnes nefunkčná? Spolu s ďalšími mamičkami a oteckami by sme prijali osvieženie, keď je tak horúco,“ hovorí Jana zo Soliniek, ktorá to tu má na skok.


Informovali sme sa vedenia mesta, prečo pekná studňa vykladaná kameňmi vlastne nefunguje a v jej žliabku sa namiesto vody nachádza štrk. Dôvodom jej nefunkčnosti je pokazené čerpadlo. „Nejde o pitnú vodu, takže jej využitie je len pre osvieženie v letných mesiacoch. Najmä vtáci sa tu často kúpali a deti sa hrali s vodou. Mesto Žilina plánuje dať mechanizmus opraviť, keď bude mať voľné finančné prostriedky,“ oznámil hovorca mesta Pavol Čorba.

Veronika Cvinčeková
Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod