Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 5°C

Polievky

Beš-barmak (barania polievka)

1 kg baraniny s kosťou (krk, rebrá, časť lopatky), 250 g mrkvy, petržlenová a kôprová vňať, po 10 zrniečok nového a čierneho korenia, 2 bobkové listy, 10 strúčikov cesnaku, 150 g tenkých rezancov, voda

14.10.2016 | 09:24

Baraninu umyjeme, kosti nasekáme a dáme variť do 2 – 3 l vody, do ktorej pridáme koreniny a soľ. Varíme v tlakovom hrnci alebo na veľmi miernom ohni aj niekoľko hodín. Keď sa mäso samo odpája od kosti, vývar precedíme, mäso oberieme a pokrájame na malé kocky. Do čistého vývaru pridáme na tenké rezance nakrájanú mrkvu a cibuľu. Pomaly varíme, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak a jemne posekané vňate. Do hotovej polievky pridáme uvarené rezance a pokrájané mäso.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod