Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Jedlá z mäsa

Bulharská sarma

50 dag ryže, 3/4 kg bravčového pliecka, 1 ČL vegety, 1 cibuľa, 2 vajcia, korenie, kyslá kapusta, 1 šľahačková smotana, 3 PL paradajkového pretlaku, 1 PL kečupu, maslo

14.08.2017 | 13:09

Ryžu uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Pomelieme pliecko (prípadne zvyšky kuracieho alebo hovädzieho mäsa), pridáme vegetu, osmaženú cibuľu, 2 vajcia, trošku korenia a soľ podľa chuti. Všetko spolu premiešame a robíme guľky, ktoré ukladáme na vymastený pekáč. Ten si vyložíme kyslou kapustou (asi 3 cm vrstva). Guľky s kapustou dáme piecť. Keď sú napoly upečené, do 1 šľahačkovej smotany rozmiešame 3 PL paradajkového pretlaku a 1 PL kečupu, vylejeme na guľky, pokvapkáme maslom a pomaly dopečieme. Podávame so zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod