Žilinský Večerník

20. december 2025 | Dagmara
| 1°C

Recepty

Kinder koláč

1 l mlieka, 9 vajec, 2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku, 100 g vlašských orechov, 300 g masla, 19 PL kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 2 PL kakaa, 1,5 PL oleja, 100 g čokoládového krému (Nutela), 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 šľahačkové smotany, 1 stužovač šľahačky, soľ

25.01.2017 | 08:42

PLNKA: Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešame 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao.

CESTO: 9 ks bielkov so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh, do ktorého pridáme 9 PL kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 1,5 PL oleja a 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom (alebo použijeme fóliu na pečenie). Na spodok rozvrstvíme nahrubo nasekané vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180 °C upečieme do ružova.

Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli navrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme Nutelou a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme. Nakoniec vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s cukrom (1 PL) a stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
Najčítanejšie 24h 3 dni 7 dní
  1. Tunel Višňové sa otvorí pre verejnosť už o 2 dni: Čo nás čaká, kde parkovať a čo ste o tuneli možno nevedeli
  2. Železničná stanica v Žiline po rekonštrukcii: nové priestory, vyšší komfort a bezbariérový prístup
  3. ROZHOVOR - Jaroslav Koválik: V pláne je úspora energií či skvalitnenie služieb pre kluby
  4. 6. ročník Vianočnej charity Žilinského večerníka pre kňaza Mareka Muchu: Vaša dobrosť, moja radosť
  5. HODNOTENIE III. TRIEDA - Trnové jesenným kráľom, Ovčiarsko bez bodového zisku
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod