Žilinský Večerník

20. december 2025 | Dagmara
| 1°C

Recepty

Šišky

4 dl mlieka, 4 kocky cukru, 2 dag kvasníc, 4 žĺtky, soľ, 45 dag hladkej múky, 4 PL masla, trocha rumu, práškový cukor

09.02.2017 | 09:57

V 1 dl mlieka rozpustíme 4 kocky cukru a 2 dag kvasníc. Do misy dáme 4 žĺtky, trochu soli, dobre vymiešame a medzi miešaním pridáme kvások, 3 dl mlieka, 45 dag hladkej múky a 4 PL rozpusteného masla. Nakoniec trocha rumu. Cesto dobre vypracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť. Potom z neho vykrajujeme šišky a necháme ich znova kysnúť po oboch stranách. Do tuku dávame tou stranou, ktorá bola nakoniec na doske. Prvú polovicu pražíme zakrytú, druhú odokrytú. Posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
Najčítanejšie 24h 3 dni 7 dní
  1. Tunel Višňové sa otvorí pre verejnosť už o 2 dni: Čo nás čaká, kde parkovať a čo ste o tuneli možno nevedeli
  2. Železničná stanica v Žiline po rekonštrukcii: nové priestory, vyšší komfort a bezbariérový prístup
  3. ROZHOVOR - Jaroslav Koválik: V pláne je úspora energií či skvalitnenie služieb pre kluby
  4. 6. ročník Vianočnej charity Žilinského večerníka pre kňaza Mareka Muchu: Vaša dobrosť, moja radosť
  5. HODNOTENIE III. TRIEDA - Trnové jesenným kráľom, Ovčiarsko bez bodového zisku
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod