Žilinský Večerník

30. máj 2025 | Ferdinand
| 13°C

Recepty

Šišky

4 dl mlieka, 4 kocky cukru, 2 dag kvasníc, 4 žĺtky, soľ, 45 dag hladkej múky, 4 PL masla, trocha rumu, práškový cukor

09.02.2017 | 09:57

V 1 dl mlieka rozpustíme 4 kocky cukru a 2 dag kvasníc. Do misy dáme 4 žĺtky, trochu soli, dobre vymiešame a medzi miešaním pridáme kvások, 3 dl mlieka, 45 dag hladkej múky a 4 PL rozpusteného masla. Nakoniec trocha rumu. Cesto dobre vypracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť. Potom z neho vykrajujeme šišky a necháme ich znova kysnúť po oboch stranách. Do tuku dávame tou stranou, ktorá bola nakoniec na doske. Prvú polovicu pražíme zakrytú, druhú odokrytú. Posypeme práškovým cukrom.

fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:zahranicna.tlac@slposta.sk. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod