Žilinský Večerník

1. máj 2024 | Sviatok práce
| 4°C

Súťaže

Ďakujeme za nádherné dni v Norimbergu, Marek!

Dorastenci Kysuckého Lieskovca a žiaci Juventusu Žilina-Závodie zažili nádherné dva dni v Norimbergu v spoločnosti ikony žilinského, slovenského a norimberského futbalu Mareka Mintála. 

09.09.2013 | 14:21

Dorastenci Kysuckého Lieskovca a žiaci Juventusu Žilina-Závodie zažili nádherné dva dni v Norimbergu v spoločnosti ikony žilinského, slovenského a norimberského futbalu Mareka Mintála. 

Víťazi súťaže, ktorú organizovali Žilinský večerník, Marek Mintál, SAD Žilina a Nadácia spoločne pre deti, si pozreli nielen múzeum 1. FC Norimberg, ale aj priestory jeho štadióna, prešli sa po trávniku, odfotili sa na ňom s Marekom Mintálom a sadli si do šatne na miesto, kde on kedysi sedával a dnes udeľuje pokyny svojim zverencom ako asistent trénera. Urobiť si fotografiu s týmto výborným futbalistom a predovšetkým skvelým človekom so zlatým srdcom priamo na ploche štadióna, to bol pre chalanov zážitok, na ktorý zrejme nikdy v živote nezabudnú. Ešte viac boli mnohí prekvapení, keď videli, že v múzeu si môžu pozrieť všetkých 24 Marekových gólov, vďaka ktorým sa stal kráľom bundesligových strelcov. Mohli si pozrieť jeho kopačky, s ktorými na nohe vtedy rozvlňoval siete, ale aj delo, ktoré za to dostal a tiež jeho portréty v nadživotnej veľkosti. Marek je skrátka v Norimbergu obrovská celebrita. Kto neverí, nech tam beží! Tam jednoducho nestretnete človeka, ktorý by ho nepoznal, nechcel sa s ním pozdraviť a pozhovárať. Jemu to však neprekáža. On je stále taký istý Marek Mintál, ako keď prvýkrát vybehol na ihrisko vo svojej rodnej Bytčici alebo strelil svoj prvý gól za svoj materský oddiel MŠK Žilina. Veríme, že keď toto všetko títo chalani videli a prežili, budú sa usilovať Mareka Mintála napodobniť, budú trénovať o to usilovnejšie a dajú futbalu všetko, ako to urobil on. Samozrejme, pozreli sme si aj historické pamiatky a delfinárium v ZOO. To sa jednoducho v Norimbergu nedá nevidieť, bola to nádhera. Dokonca bol úžasný aj zápas 1. FCN – Augsburg, v ktorom domáci po slabom výkone prehrali. Ale tá atmosféra, tých takmer 38-tisích fanúšikov na tribúnach, to sú veci, pre ktoré sa oplatí hrať futbal, odriekať si a drieť. Aby niektorí z tých chlapcov, ktorí tu odohrali aj zápasy proti svojim rovesníkom  a rozhodne nesklamali, mohli hrávať v podobných kluboch a dosiahnuť to, čo dosiahol on – Marek Mintál zo Žiliny.
Ďakujeme za nádherné dva dni, Marek! A rovnako ďakujeme Nadácii spoločne pre deti a SAD Žilina, ktorí nám cestu umožnili a ďakujeme aj spoločnosti KBM.

Michal Filek

Snímka Katarína Hucková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod