Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 5°C

Šport

Diamond Gym na Profilige 13

Prvý júnový deň sa v Banskej Bystrici uskutočnilo ďalšie pokračovanie profesionálnej ligy v thajskom boxe a K1. V nabitom programe bolo naplánovaných 18 zápasov podľa pravidiel K1 a muay thai, súčasťou bola 8-členná pyramída do 71 kg a v hlavnom zápase večera sa o titul európskeho šampióna v thajskom boxe WMC pobil Vladimír Moravčík. Na prestížnom turnaji nemohli chýbať borci DIAMOND GYM Žilina Tomáš Šenkýr a Miroslav Cingel.

11.06.2013 | 13:50

Ako prvý sa predstavil v superfighte Tomáš ŠEŇO Šenkýr, ktorému súperom bol Marcel Jáger. Žilinský borec po divácky atraktívnom nástupe do zápasu začal boxovať tvrdo a nekompromisne. Od
prvého kola dominoval hlavne tvrdými kopmi a boxerskými kombináciami, ktoré nachádzali svoj cieľ. Celý zápas tlačil svojho súpera a po jednej kombinácii ho dostal do počítania. Po celý zápas si Šenkýr držal jasnú prevahu a tak zaslúžene zvíťazil 3:0 na body. Róbert Kajánek dodáva: „Tomáš má skvelú formu, od pauzy spôsobenú zranením z piatich zápasov má päť výhier, z toho štyri zápasy ukončil pred limitom.“ Miroslav CINGY Cingel, momentálna no1. vo váhe do 86 kg na Slovensku, mal proti sebe jedného z najsilnejších thaiboxerov vo svojej kariére Alexandra Olejnika z Ukrajiny, ktorý je niekoľkonásobný majster sveta IFMA v thajskom boxe, víťaz TAFNEFT 2011, víťaz Baltic Cup 2012. Cingel začal boxovať bez rešpektu a presadzoval sa kombináciami na vzdialenosť, čo mu súper vždy eliminoval. Celý zápas prebiehal vo veľmi vysokom tempe a diváci mohli vidieť množstvo kombinácií plných tvrdosti a presnosti z oboch strán. Nakoniec po tesnom výsledku 2:1 zvíťazil ukrajinský šampión. „Zápas hodnotím veľmi pozitívne, Miro ukázal, že dokáže poraziť kohokoľvek vo svojej váhe a niekedy chýba len pár úderov a troška šťastia. Už teraz sa všetci pripravujeme na titulový zápas o majstra Európy v K1 federácie WKF, ktorý máme naplánovaný 28. 9. v Čadci,“ zakončil Kajánek, ktorý nezabudol poďakovať obom borcom za skvelé zápasy, trénerskej dvojici Šumichrast – Popluhár, celému teamu DIAMOND GYM, Lubošovi Pilátovi, partnerom a sponzorom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod