Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 6°C

Šport

Dve tváre počas corgoňligového týždňa

Anglický týždeň Šošonov ukázal dve tváre mužstva. Ťažkopádny, až priam katastrofálny prejav bol priveľkým sústom pre celú žilinskú futbalovú verejnosť. Verní fanúšikovia sa však radovali v sobotu proti Ružomberku po hladkom víťazstve, opierajúc sa o exportný gól jari v podaní Jakuba Paura. Žilina si pripísala prvé jarné domáce víťazstvo, dôležité pred finále Slovnaft Cupu. Už túto stredu o 16. h sa na ružomberskom štadióne rozhodne, či tretia finálová účasť v rade prinesie druhý triumf do klubovej vitríny MŠK. Predsa získať pohár sa taktiež počíta. Šošoni, do toho!

30.04.2013 | 12:58

Predohrávka 30. kola: MŠK Žilina – FC Nitra 1:2 (1:0). Gól: 5. Škvarka – 73. Cicman, 90. Benčík. ŽK: Majtán za Žilinu. 1928 divákov.
Zostava MŠK: Krnáč – Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes – Angelovič – Barčík, Škvarka, Pich (84. Čmelík) – Guba (60. Vavro), Majtán.

Rýchly gól Škvarku z úvodu stretnutia mal byť hnacím motorom pre prvé jarné domáce víťazstvo. Avšak paradoxne gól totálne utlmil Šošonov, ktorí divákom potrebný vzruch a viac gólovej radosti opäť nepriniesli. Umne hrajúci Nitrania si verili a po naivných chybách obrany dokonale otočili zápas a na ihrisku prežívali futbalovú eufóriu.

Žilina podala najslabší výkon jari a pohnevala si fanúšikov. Tréner Tarkovič v pozápasových rozhovoroch cítil veľké rozčarovanie z výkonu hráčov na ihrisku a označil niektoré výkony za podpriemerné. Na otázku, či Ricardo Nunes je pre neho najväčšie sklamanie jari, stručne odpovedal: „Áno, je.“


28. kolo Corgoň ligy: MŠK Žilina – MŠK Ružomberok 3:0 (1:0). Góly: 22. Paur, 50. Majtán, 88. Škvarka. Bez kariet. 1516 divákov.
Zostava MŠK: Krnáč – Mabouka, Akakpo, Vavro, Leitner (60. Nunes) – Angelovič, Paur (60.Bello), Škvarka, Pich – Majtán (79. Guba), Piaček.

Žilina v derby stretnutí bola dominantná výsledkovo, ale aj herne. I tréner zaexperimentoval a poslal rodeného útočníka Piačeka na hrot, kde ukázal nové možnosti žilinského prejavu. Momentom zápasu bol exportný gól Jakuba Pauera zo strednej vzdialenosti, jednoznačne najkrajší na jar. Po strelení gólu sa preskupili rady, Piaček šiel na stopérsky post ku Vavrovi, Akakpo sa posunul na post dispečera a hlavne Žilina hrala lahodný futbal plný radosti. Tú umocnil šťastným gólom Majtán, keď zmenil smer strely Angeloviča.

Druhý polčas jasne dirigovali Šošoni a mohli pridať viac než tri góly, avšak Guba trafil tyčku. Škvarka v závere napodobnil gól proti Nitre a v Žiline zavládla prepotrebná pohoda pred pohárovým finále proti Slovanu.

Prvé jarné domáce víťazstvo prišlo v predposlednom vystúpení v tejto sezóne, ale všetkých hrialo viac než veľmi. Vo finále pohára budú nútene pauzovať Pečovský a Mravec, pretrvávajúce problémy má Dúbravka.

V kabíne však cítiť odhodlanie zaknihovať druhý pohárový triumf v rade. Celkovo pôjde o tretiu účasť za sebou, práve bratislavský Slovan zmaril snahy Šošonov vo finále pred dvomi rokmi až na penalty. Blízko k nim nebolo ani minulý rok v Bardejove, preto nečudo, že na posledných tréningoch si hráči skúšajú penaltové zakončenia viac ako obvykle. <

Juraj Vnuk
Snímka Ján Mintál

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod