Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 0°C

Šport

Florbalová púť ukončená striebrom

Florbalová extraliga mužov pokračovala tretím finálovým zápasom. Kobylky odohrali prvýkrát v histórii klubu na domácej palubovke finálový zápas, keď privítali 1. FBC Trenčín. Za stavu 0:2 museli vyhrať, ak chceli zabojovať o celkové prvenstvo.

23.04.2013 | 13:53

3. zápas: FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina – 1. FBC Trenčín 8:9 (2:0, 4:5, 2:4). Góly Grasshoppers: 29., 35., 39. Novák, 28., 57. Pazderka, 10. Grlický, 12. Galovič, 48. Veneny. Počet divákov: 400.
Tretí zápas finálovej série sa začal vo svižnom tempe so šancami na oboch stranách. Kobylky išli do vedenia v 10. minúte zásluhou Grlického. V 12. minúte počas presilovej hry zvyšoval na 2:0 Galovič a za tohto stavu sa odchádzalo do šatní. V druhej tretine sa spustila na oboch stranách prestrelka a diváci tak mali možnosť vidieť veľa gólov. V tretej tretine dokázali hostia otočiť zápas. Kobylkám sa podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu vďaka Venenymu a Pazderkovi, ale v záverečnej hre bez brankára už nedokázali vyrovnať. Finálová séria sa skončila víťazstvom Trenčína, ktorý obhájil majstrovský titul. Kobylky skončili na 2. mieste, čo je najlepšie umiestnenie v histórii klubu.

Zostava Grasshoppers: Turiak, Sak, Kružel – Kvasnica, Hrín, Baránek, Masarovič, Balko, Dorčík – Galovič, Novák, Veneny, Pazderka, Jurčík, Grlický, Ladňák, Radil, Hruška, Ondrejmiška, Trúnek. Tréner: Novák.
Martin Veneny, kapitán: „V sérii sa ukázali skúsenosti Trenčína, ktorému patrí titul zaslúžene. My sme splnili predsezónny cieľ, ba navyše sme si zahrali aj finále. Pre všetkých hráčov bola finálová
séria veľkou skúsenosťou, nakoľko ešte nikdy takéto zápasy nehrali. Verím, že nadobudnuté skúsenosti zúročíme v nasledujúcich sezónach. S 2. miestom sme spokojní a taktiež nás teší divácky záujem v zápasoch play off.“

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod