Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Spravodajstvo

FOTO: Hasiči v Žiline cvičili hasenie a evakuáciu výškovej budovy

V Žiline sa uskutočnilo krajské taktické cvičenie Hasičského a záchranného zboru z hasičských staníc Žilinského kraja. Hasiči si precvičili taktiku evakuácie a hasenia výškovej budovy.

21.11.2019 | 15:53

Vo štvrtok (21. novembra) počas doobedňajších hodín sa uskutočnilo v Dome techniky v Žiline krajské taktické cvičenie. Informovala o tom hovorkyňa KR HaZZ SR v Žiline Miroslava Ondrichová.

"Taktické cvičenie bolo zamerané na požiar výškovej budovy, pričom požiar mal vzniknúť na 10. poschodí a okrem uhasenia požiaru bolo nutné aj evakuovať všetky osoby z budovy a zraneným osobám poskytnúť prvú pomoc - tri osoby unikli pred požiarom na strechu budovy, dve osoby ostali uväznené v jednej z izieb z dôvodu hustého zadymenia a neznámy počet osôb sa mal nachádzať v priestoroch nižších podlaží," uviedla Ondrichová.

Hasiči zasahovali z vonkajšej strany budovy pomocou výškovej techniky, ale aj vo vnútri budovy po schodisku. Na cvičení sa zúčastnili hasiči z hasičskej stanice v Žiline, Martine, Kysuckom Novom Meste a Čadci, dobrovoľní hasiči z Trnového a Brodna a 24 figurantov. "Takéto taktické cvičenia sa vykonávajú s cieľom prehlbovať schopnosti veliteľov pri riadení síl a nasadzovaní hasičskej techniky a vecných prostriedkov pri zásahu a precvičovať pripravenosť a akcieschopnosť hasičských jednotiek, ako aj súčinnosť hasičov s ostatnými zasahujúcimi zložkami," doplnila Miroslava Ondrichová.

Autor: - r -

Foto: KR HaZZ Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod