Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 6°C

Šport

Gabriele Stuchlíkovej učarovala kulturistika

Svet kulturistiky je prevažne doménou mužov. Gabriela Stuchlíková bude jedinou pretekárkou z nášho okolia, ktorá sa predstaví na blížiacich sa podujatiach amatérskej kulturistiky. Pôjde vôbec o jej prvé preteky. V našom okolí je jej športové zanietenie hotový unikát.

04.04.2013 | 14:56

Na sklonku apríla zažijete športový debut, o aké súťaže pôjde?
Prvá súťaž, ktorej sa zúčastním, bude 13. 4. v Hnúšti, kde sa predstavím na majstrovstvách republiky juniorov v kategórii bikiny fitness. Ďalšia súťaž bude 21. 4. v Nitre a pôjde o slovenský šampionát. A ako posledná súťaž v jarnej sezóne bude Mozolani Classic 3 v Žiline 27. a 28. 4., kde sa chcem ukázať v najlepšej forme. Budem štartovať pod klubom Mozolani training center. Moja príprava prebieha v domácom prostredí Kys. Nov. Mesta, kde v jednom fitklube robím aj osobnú trénerku. Do mojej prípravy zahŕňam aj tréningy thajského boxu v Triglav Gyme pod vedením trénera Dušan Virdzeka.


Je vaša kategória niečím špecifická, čo rozhoduje o konečnom úspechu či neúspechu?
Súťažná kategória je určená pre ženy a dievčatá s prirodzene peknou postavou športovkyne, ktoré uprednostňujú zdravý životný štýl a venujú sa akejkoľvek športovej aktivite. Prioritou sú symetrické telesné proporcie, estetický a zdravý vzhľad tela s estetickou úpravou pokožky, vhodného líčenia
a úpravy vlasov.


V štartovom poli budete jedinou pretekárkou zo Žiliny, aké máte ambície?
Keďže ide o moju premiéru, chcem sa ukázať v najlepšom svetle a všetko tomu podriaďujem. Konkurencia bude na vysokej úrovni, o čom svedčí aj prítomnosť skvelej Kariny Antovskej na podujatiach. Sama som zvedavá, kde sa zaradím vo výsledkovej listine, ale verím si, že to môžu byť aj popredné miesta.


Čo vás priviedlo k tomu, aby ste bežné cvičenie vymenili za každodennú športovú drinu?
Do tohto celého ma priviedol osobný tréner Juraj Kekety, jeden deň ma priviedol do fitness centra a po určitej dobe som videla na sebe zmeny. Stále sa zdokonaľujem, elán ma neopúšťa, myšlienka venovať sa tomu súťažne ma nadchla. Snažím sa cvičiť v určitých cykloch opretých o prísnu diétu bez soli a na vode. Všetko je o poctivej a trpezlivej práci. Nakoniec pracujem ako fitness trénerka, snažím sa skĺbiť oboje aktivity a pomáhať ostatným dosiahnuť svoje stanovené ciele. Avšak jedno je jasné, každý šport je o určitom odriekaní.


Aké sú názory okolia na vaše športové zanietenie?
Nájdu sa aj pozitívne aj
negatívne reakcie. Som nesmierne šťastná, že mám okolo seba ľudí, čo mi fandia, podporujú ma a stoja pri mne. Chcem hlavne poďakovať Alene a Jánovi Mitkovcom, ktorí mi finančne pomohli a podporujú ma.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod