Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 1°C

Šport

Konečne cez víkend na regionálny a oblastný futbal

Nekonečné čakanie na krajské a oblastné futbalové stretnutia by mali byť minulosťou už tento víkend. Fakt hraničiaci s istotou podľa meteorológov. Jednotlivé futbalové zväzy sa boria s ťažkou situáciou naplánovať dohrávky súťaží tak, aby nestratili na atraktivite a prilákali diváka na štadión.

08.04.2013 | 15:19

Popri regionálnych súťažiach sa mali začať aj oblastné stretnutia. Avšak už tri týždne trvá čakanie na prvé jarné góly, body a víťazstvá. Neľahkú situáciu vyriešili v stredoslovenskom futbalovom zväze posunutím súťaže o jeden týždeň a tretie jarné kolo sa odohrá až 22. – 23. 6. Mužstvá sa budú musieť prispôsobiť nabitému programu, záťažovým testom budú zápasy počas májových sviatkov, keď za 11 dní odohrajú až 4 majstrovské stretnutia. Vcelku podobne sa so situáciou vysporiadali aj v oblastnom zväze Žilina, patriacom medzi najväčšie zväzy na Slovensku so 66 až 70 klubmi: „Prvé dve jarné kolá sme preložili na májové štátne sviatky, tretie kolo bude známe po zasadnutí disciplinárnej komisie. Nevylučujeme, že pôjdeme regionálnym modelom,“ povedal sekretár Milan Matejčík. Spôsobilosť ihrísk bude napriek priaznivému počasiu rozhodujúce kritérium, posledné slovo bude na hlavnom rozhodcovi. V rámci tuhej zimy oblastný futbalový zväz v Žiline riešil digitalizáciu
nového systému pre futbalové kluby. V praxi pôjde o riešenie všetkých vecí cez internet, keď kluby budú mať svojho ISSF manažéra. Na štadiónoch bude však potrebné pripojenie na internet:
„Slovenský futbalový zväz vyloboval s poskytovateľom internetu veľmi prijateľné ceny pre kúpu počítačov a možnosti pripojenia na internet. Elektronický zápis o stretnutí bude veľkou pomocou pre všetky zainteresované strany. Veľa klubov už svojich manažérov nahlásilo, chýba nám len 6 klubov,“ dodáva Matejčík.


Rozpis víkendových stretnutí ObfzZa

I. trieda
Na čele tabuľky je Stráža, proklamujúca postupové méty do V. ligy. Nezaháľali ani konkurenti Kolárovice či Rašov, ktorí by radi minimálne prekazili jesennú neporaziteľnosť Stráže.
Program 17. kola (1. jarné): nedeľa 14. apríla, 15:00 – Teplička/D. Tižina – Štiavnik, Stráža – R. T./Konská, Fačkov – Varín, Višňové – Rašov, Kolárovice – Bánová B, H. Hričov – N.
Lúčka, P. Chlmec – Zástranie.

II. trieda
Kotrčina Lúčka má po jeseni 4-bodový náskok pred Zádubním v boji o postup. Najmä tieto dve mužstvá by mali udávať tempo na čele. Záchranu nevzdajú v Ďurčinej, určite sa nechcú uspokojiť s jediným víťazstvom na jeseň. Zmazanie bodového manka 7 bodov pred Hlbokým či 8 bodov pred Lietavou a Bitarovou nemusí mať nereálne kontúry.
Program 17. kola (1. jarné): nedeľa, 14. apríla, 15:00 – Podhorie – K. Lúčka, Zádubnie – Hlboké, D. Pole – Lietava, D. Hričov – Ďurčiná, K. Poruba – V. Rovné, Hôrky – Súľov, Nededza – Bitarová.

III. trieda – skupina A
V „trojkách“ sa odložilo len jedno kolo, v A skupine asi nikto nepochybuje o postupe Gbelian. Prioritné pre všetky mužstvá bude prinášať radosť divákov a tešiť sa z výhier, najmä v derby stretnutiach.
Program 11. kola (1. jarné): nedeľa 14. apríla, 15:00 - Stránske – Turie, Gbeľany – Babkov, L. Svinná – Mojš, Krasňany – Kunerad, Trnové má voľno.

III. trieda – skupina B
Tabuľka po jeseni sľubuje náboj súťaže o postup do II. triedy. Hliník aj Hričovské Podhradie majú zhodne po 18 bodov, pre Hliník hovorí lepšie skóre, keď nastrieľali už 42 gólov. Hrabové na lídrov stráca 4 body, svoju kvalitu má aj Brodno. Jar bude viac než zaujímavá.
Program 11. kola (1. jarné): nedeľa 14. apríla, 15:00 – Divina – Jablonové, Pšurnovice – Ovčiarsko, Hliník – Hrabové, Brodno – Divinka B.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod