Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| -0°C

Šport

Kysucké Nové Mesto oceňovalo najlepších športovcov za rok 2012

Kysucké Nové Mesto sa na sklonku marca rozhodlo oceniť najlepších športovcov, ktorí dosiahli prenikavé výsledky v roku 2012. Udeľovali sa ceny v piatich kategóriách a čestné uznanie za celoživotný prínos pre šport.

02.04.2013 | 12:53

Výsledky v jednotlivýchkategóriách:


Kategória žiak: Nikola Štefundová – atletika: 5 majstrovských republikových titulov a držiteľka najlepšieho času u žiačok na 800 metrov, Michal Kučera – atletika: 4 republikové tituly a držiteľ najlepších
žiackych výkonov na 300 a 800 metrov. Lucia Ševčíková – rapid šach: slovenský titul do 6 aj 8 rokov, reprezentantka na MS a ME mládeže. 

Kategória talent: Soňa Kohútová – atletika: víťazka mladších žiačok na republikových majstrovstvách v cezpoľnom behu. Miloš Roman – hokej: hráč českého Třinca, najlepší hráč turnaja v kanadskom Windsore, reprezentant Slovenska. Patrik Jakubík – futbal: hráč MŠK Žilina, veľký talent získajúci individuálne ocenenia na viacerých turnajoch.

Kategória junior: Katarína Košútová – rádioorientačný beh: dve strieborné medaily na ME v Litve, 1. miesto v slovenskom pohári. Patrik Žúbor – atletika: 6 titulov majstra republiky.


Kategória kolektív: MŠK Kysucké Nové Mesto – stolný tenis: postup do 1.ligy v stolnom tenise.


Kategória muži: Ladislav Jánoška – cyklotrial: v kategórii Elite, najlepší svetoví jazdci, obsadil 7. miesto na ME, 2. miesto v európskom pohári, 2. miesto na domácom šampionáte.


Kategória tréner: Michal Vlček – florbal: Jeho mužstvo v kategórii U–16 vyhralo slovenský pohár a prešlo turnajom bez jedinej prehry.


Čestné uznanie, cena in memoriam: Ervín Priečko – celoživotná činnosť v alpinizme, horolezectve a vysokohorskej turistike na Kysuciach.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod