Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Spravodajstvo

Na povel majiteľa dohrýzol pes manželov

Pri útoku utrpel 61- ročný muž vážne zranenia, ktoré si vyžiadali hospitalizáciu.

04.02.2013 | 13:56

BYTČA. Obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví čelí 37–ročný Radovan z Bytče. Obvinený muž mal v pondelok 21. januára krátko pred polnocou prísť so svojím rotvajlerom k rodinnému domu v obci Hliník nad Váhom, kde vykopol vchodové dvere a neoprávnene vošiel dnu. Vo vnútri dal psovi povel k útoku na majiteľku domu, 44-ročnú ženu. Na ochranu manželky sa postavil jej 61-ročný manžel, ktorý opakovane muža vyzýval, aby dom opustil. Obvinený zjavne pod vplyvom alkoholu na jeho výzvy nereagoval a dom nechcel opustiť.

Prešiel do izby a opäť huckal na ženu psa. Rotvajler na povel svojho majiteľa chytil do pysku ženin pravý lakeť. Pustil ho až vtedy, keď mu to majiteľ prikázal. Nato žena ušla do spálne, muž sa za ňou rozbehol, v čom sa mu snažil zabrániť manžel napadnutej. Muž so psom po opakovaných výzvach, aby odišiel, nakoniec dom opustil, ale po chvíli sa vrátil späť a opäť dával psovi útočné povely. Rozzúrený rotvajler znova skočil na ženu a neskôr vo dvore rodinného domu zaútočil aj na majiteľa, pričom mu zahryzol do pravej ruky. Radovan sa len prizeral, ako pes muža hryzie, nezakročil. Až keď chcel pes skočiť mužovi po krku, vtedy k rozzúrenému zvieraťu priskočil a odtiahol ho od napadnutého muž. A na to z miesta incidentu odišiel.

Pri útoku utrpel 61-ročný majiteľ domu vážne zranenia, ktoré si vyžiadali hospitalizáciu a okamžitý lekársky zákrok. Jeho manželka skončila s drobnými poraneniami. V prípade preukázania viny hrozí 37-ročnému Radovanovi, majiteľovi útočiaceho psa, trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

-bal-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod