Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Šport

Najúspešnejší rok v mojej kariére

Patrí medzi adeptom na ocenenie najlepší futbalista Corgoň Ligy a  je v elitnej desiatke najlepších futbalistov za uplynulý rok 2012. Po prípravnom stretnutí proti Michalovciam nám prezradil nielen ako vníma anketu Futbalista roka, skromný človek a poctivý pracant v strede zálohy MŠK Žilina Viktor Pečovský.

04.02.2013 | 13:53

Viktor, Michalovce pôsobili veľmi zaujímavým dojmom, čím vás zaskočili?
Títo súperi k nám prídu hrať zo zabezpečenej obrany, to je dobré, pretože aj v lige mužstvá volia podobnú taktiku, aspoň sme si mohli vyskúšať herné varianty. Verím, že v jarnej časti budeme zvládať podobné duely na výbornú.
Odlietate na herné sústredenie do Turecka, na čo sa najviac tešíte?
Konečne bude prírodná tráva nie umelá, budeme hrať proti kvalitnejším súperom. Ale nečaká nás nejaká dovolenka, bude to náročný cyklus pred štartom súťaže.
Vaše výkony neušli pozornosti odborníkov, si nominovaní na futbalistu  roka 2012 či najlepšieho hráča Corgoň ligy, akú vážnosť majú tieto ankety pre vás?
Pre mňa je to už teraz pocta, že som nominovaný do tejto prominentnej spoločnosti. Vyhral som ligu, domáci pohár, debutoval som v reprezentácii, minulý rok bol najúspešnejší v kariére. Sú to príjemné pocity, uvidíme ako to dopadne.
Podpichujú vás spoluhráči v kabíne, ak uspejete v ankete Futbalista roka, o nejakú pozornosť pre chlapcov?
Jasné, už to počúvam dlho. Nenechajú to len tak, určite niečo donesiem, pretože je to aj ich zásluha. Ak by som nehral v kvalitnom mužstve do reprezentácie by som mal ďaleko.
Absolvoval si úspešný rok, ľudom utkveli v pamäti vaše slzy po zápase s Litvou, na ktorý zápas spomínate najradšej?
Top duel v žilinskom drese jednoznačne oslavy titulu po zápase v Dunajskej Strede, v reprezentácii debut v Dánsku. Tá červená karta sa so mnou stále ťahá, spoluhráči mi to dajú vyžrať. Na minulý rok nemôžem povedať nič zlé.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod