Žilinský Večerník

30. apríl 2024 | Anastázia
| 6°C

Súťaže

Naučte sa fotografovať od majstra Jana Šibíka

16.05.2013 | 17:06

Žilinský večerník pripravil pre čitateľov, ktorý sa zaoberajú reportážnou fotografiou a chceli by sa zdokonaliť priamo od majstra svojho remesla, zaujímavú súťaž. Pošlite nám na adresu [email protected] vašu reportážnu fotografiu, spolu s kontaktnými údajmi – menom, priezviskom a telefónom a vyhrajte dvojdňový workshop s majstrom Jánom Šibíkom. Fotografie uverejníme na facebookovskej stránke Žilinského večerníka. Čitatelia z nich vyberú tri, ktoré sa im zdajú najzaujímavejšie a ich autori budú pozvaní na workshop.
 

Fotografie nám posielajte do 5. apríla. Víťazov uverejníme v Žilinskom večerníku v čísle 15, ktoré vyjde 9. apríla. Worshop sa uskutoční v Žiline od 13. do 14. apríla.

 

Kto je Jan Šibík

Od roku 1985 podnikov viac ako dvesto ciest do všetkých kútov sveta. Fotografoval koniec komunizmu v Európe, pád berlínskeho múru, nežnú revolúciu u nás, aj krvavý zánik Ceauceskovho režimu v Rumunsku. Bol svedkom masakrov v Siere Leone, hladomoru v Sudáne, Somálsku, Etiópii.


V roku 2004 obsadil v súťaži World Press Photo tretie miesto v kategórii športové príbehy. V súťaži Czech Press Photo, určenej českým a slovenským fotografom, získal v rôznych kategóriách dohromady 42 ocenení, z toho dvakrát hlavnú cenu.

 

 

 

 

 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod