Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 6°C

Z regiónu

Nová kaviareň pod taktovkou Zuzany Plačkovej: V Čadci sa udomácnila Black Garden

Po slávnostnom otvorení bežný chod takmer počas každého dňa. Centrum Čadce zdobí už vyše mesiaca nová kaviareň pod názvom Black Garden, ktorá má svoje sídlo na Matičnom námestí v budove kultového hotela pre miestnych občanov Lipa. Majiteľka Zuzana Plačková (32), ktorá je rodáčkou z metropoly horných Kysúc, odkrýva čaro svojej novej prevádzky a verí, že nielen jej rodáci si skvelé produkty kaviarne zamilujú.

11.01.2024 | 16:31

HLAVNE DOMÁCA ATMOSFÉRA

Zuzana Plačková je majiteľkou viacerých prevádzok v Bratislave, prvou lastovičkou mimo centra Slovenska je práve jej rodná Čadca. Black Garden je kultový podnik, kde si každý návštevník príde na svoje. „Pochádzam z Čadce a povedala som si, prečo by naši ľudia mali byť ukrátení, a tak som kaviareň otvorila aj tu. Myslím si, že práve toto prinesie nový vietor do mesta a priláka aj ľudí z okolia a takto krásne sa môže potom aj Čadca zviditeľniť,“ povedala v prvotnej reakcii evidentne hrdá lokálpatriotka a tvrdí, že kaviareň si zamilujete aj vy vďaka nasledovným atribútom: „Hlavne domácou atmosférou. K nám si ľudia zájdu odpočinúť, prídu na rôzne stretnutia, či už pracovné, alebo posedieť s kamarátmi. Chceme vždy vytvoriť atmosféru domova a tiež, aby sa ľudia u nás dobre najedli, aby ochutnali tie najlepšie koláče, aké len môžu, a preto máme aj veľký sortiment. Máme napríklad rôzne čokobomby, horúce čokolády. Je toho jednoducho veľmi veľa – sladkého aj slaného, úžasný burata šalát, na ktorý chodia ľudia do Bratislavy dokonca až z východu, môžem povedať, že je preslávený. Takže u nás sa ľudia dobre najedia, výborne si posedia, odpočinú si, preto sa k nám radi vracajú. Verím, že takto to bude aj v Čadci.“


 

 

NA SVOJE KORENE NEZANEVRELA


 

Už počas slávnostného otvorenia v polovici decembra sa mohli návštevníci presvedčiť, že Zuzana Plačková je stále rovnaká žena ako v mladosti, keď si žila obyčajným životom na Kysuciach. Stále sa nehanbí vyhrnúť si rukávy a pracovať za barom, čo dodáva kaviarni autentické prostredie. „Myslím si, že do každej kaviarne dávam svoje srdce. Reálne uvidíte, že tu občas behám za barom a pracujem. Ľudia si to o to viac potom vážia, keď im pripravujem objednávky alebo ich prídem obslúžiť, komunikujem s nimi. Spoznajú ma nielen ako tú vymaľovanú influencerku na Instagrame.“


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod