Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 1°C

Šport

Od nedele ME hráčov do 17 rokov s centrom v Žiline

Najväčšie futbalové podujatie na Slovensku sa začne už túto nedeľu, 5. mája. Majstrovstvá Európy hráčov do 17 rokov sľubujú možnosť sledovať budúce hviezdy svetového futbalu. Slováci sa predstavia najprv v Dubnici, 5. mája proti Rakúsku a potom v Žiline 8. a 11. mája. Tesne pred šampionátom sme zisťovali čerstvé informácie od Juraja Čurného, PR manažéra SFZ.

30.04.2013 | 13:02

Aké sú ceny lístkov na jednotlivé stretnutia?

V skupine to bude 1 euro, na rozhodujúce boje na žilinskom štadióne 2 eurá. Chceme, aby ľudia prišli podporiť mladých futbalistov, hlavne našu reprezentáciu a pozreli si budúce hviezdy. Veľa z nich bude za tri, štyri roky hrávať v špičkových kluboch vo svete.


Futbalový šampionát koliduje aj s hokejovými majstrovstvami, mysleli ste aj na toto významné podujatie pre slovenskú verejnosť pri programe zápasov?

Stretnutia našich chlapcov sú naplánované tak, aby si diváci mohli vychutnať hokejové majstrovstvá a prísť povzbudiť aj futbalistov priamo na štadión. Minimálne do semifinále je program prispôsobený hokeju.

 

Text foto: Futbalisti ME do 17 rokov.


Očakávate príchod známych futbalových mien na Slovensko?


V realizačných tímoch je veľa zvučných mien, najmä spomeniem talianskeho šéftrénera mládeža Arriga Sacchiko. Bude tu veľa aktívnych hráčov, veľa skautov. Hlavným motívom pre ľudí musí byť vidieť talenty, veď v tejto kategórii prvýkrát zažiarili Rooney, Pique, Fabregas, Benzema a ďalší. Žilinskí fanúšikovia určite vedia perličku, že Serge Akakpo má titul z majstrovstiev, keď reprezentoval Francúzsko.


Mali ste veľa problémov s prísnymi nariadeniami z EUFA?


Manuál k majstrovstvám obsahuje 80 strán, všetko musíme do bodky splniť. Menšie úpravy štadióna nastali v Nitre, kde sa modernizovali priestory pre novinárov. Centrom šampionátu je Žilina, kde je všetko úplne bez problémov.


Naši reprezentanti majú aj svoju hymnu, aká hudobná skladba ich najviac oslovuje?


Ostal som v nemom úžase, keď mi Miro Káčer povedal, že si pred zápasmi púšťajú pieseň Bosorka od Elánu. Veď tá skladba je staršia ako samotní hráči. Skupina Elán hráčom vyslala špeciálny pozdrav, celé futbalové Slovensko verí, že minimálne si naši chlapci vybojujú účasť na MS v Dubaji. <

 

Juraj Vnuk
snímka archív SFZ

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod