Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 6°C

Šport

Pred posledným ligovým týždňom Šošoni až siedmy

Nabitý program futbalistov MŠK Žilina pokračoval v tomto týždni ligovými duelmi na Žitave a pod Urpínom. Identické výsledky s rôznym koncom znamenali trojbodový zápis v súboji s B. Bystricou, naopak, Šošoni museli skloniť hlavy v Z. Moravciach. Po dlhšej odmlke strelecky eruptoval Pich, ktorý je s 11 gólmi najlepším strelcom mužstva. Záverečnou domácou bodkou za neúspešnou sezónou bude súboj proti Prešovu v stredu (zajtra) o 17:30

21.05.2013 | 14:42

Dohrávka 29. kola Corgoň ligy: Zlaté Moravce – MŠK Žilina 2:1 (1:1).
Góly: 9., 46. Hodek – 7. Majtán. ŽK: Nunes, Lupčo, Pečovský za MŠK. 1174 divákov.
Zostava Žiliny: Le Giang – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský – Guba (60. Barčík), Paur (60. Angelovič), Škvarka, Pich (46. Ľupčo), - Majtán.

Úvod stretnutia patril mohutnej ofenzíve oboch mužstiev, najprv Majtán využil nedôrazné vybehnutie brakára Kuciaka po štandartnej situácii a strelil svoj tretí jarný gól,0:1. V zápätí však žilinská obrana
nechala vyniknúť Le Gianga, ktorý vyrazil strelu Bernátha, ale na dorážku Hodeka nestačil, 1:1. Žilina pykala za svoju pasivitu v úvodnej minúte druhého polčasu, keď nekrytý Hodek poľahky zužitkoval center z ľavej strany, 2:1. Svedomie si spytovať môže najmä Nunes i rozhodcovia, keď nepostrehli ofsajd. V 60. minúte vstúpil na ihrisko ligový štvorstovkár Barčík, ani ten však nepomohol naštartovať mužstvo. Niektorí  hráči akoby už mysleli na dovolenky a doslova hazardovali s menom Žiliny. Preto v Žitave zavládla tento týždeň futbalová radosť, porazili aktuálneho a novopečeného majstra.

31. kolo Corgoň ligy: Banská Bystrica – MŠK Žilina 1:2 (0:1)
Góly: 64. Sobčík – 12., 66. Pich. Žilina bez kariet.
Zostava MŠK: Le Giang – Mabouka, Mravec (62. Paur), Leitner, Nunes – Pečovský – Angelovič, Škvarka (66. Barčík), Pich – Majtán (89. Čmelík), Piaček.
Tarkovičove experimenty priniesli želaný efekt víťazstva, ktoré si slovenská futbalová verejnosť vôbec nepripúšťala. Novovytvorená stopérska dvojica Mravec - Leitner, opätovné krátkodobé  vysunutie Piačeka na hrot, preradenie Akakpa do B tímu. Žilina dokázala vyvrátiť predzápasové šumy a nedovolila trápiacim sa domácim získať ani prepotrebný bod smerom k ligovej záchrane. O všetko sa postaral Róbert Pich, ktorý obliekal dres Dukly. Zarmútil svojich bývalých, potešil svojich súčasných: „Som rád, že som sa po dlhšom čase konečne gólovo presadil, som hráčom Žiliny, nemôžem sa pozerať, že v Bystrici mám množstvo priateľov.“ Kuloárne informácie hovorili jasne, Žilineo nič nejde, môže pomôcť zostupom namočenej Dukle, avšak Pich, ktorý by im mohol  teoreticky najviac pomáhať, ich jasne potopil: „Rozprávalo sa všeličo, ale to tak chodí. Vyvrátili sme všetky  pochybnosti, hráči v Žiline chcú vždy odviesť maximum, aby mohli obliekať jej dres aj v ďalších stretnutiach. My chceme bojovať a nie dohrávať  posledné kolá,“ odhodlane dodal Pich.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod