Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 8°C

Šport

Róbert Pich: „Na Slovane sme mali vyhrať.“

Jediným jarným strelcom MŠK Žilina je Róbert Pich, jeho góly určili remízový scenár proti Trnave a Slovanu. Avšak prekliatie v podobe nevyhraného zápasu na jar rezonuje zo všetkých strán. Vyhrať najbližšie dve domáce stretnutia proti Trnave a Senici je hlavný odkaz najlepšieho žilinského strelca.

08.04.2013 | 15:04

Druhý polčas to bola stará dobrá Žilina, remíza z ihriska suverénneho ligového lídra sa vám máli?
Všetkých nás výsledok mrzí, po polčase sme zlepšili hru a mohli sme výsledok otočiť. Mali sme dostatok šancí, na Slovane sme mali vyhrať.


Avšak do polčasu bol Slovan lepším mužstvom, čo ste si povedali v kabíne cez prestávku?
Tréner nám prizvukoval, že sme hrali ustráchane. Báli sme sa byť odvážni, zobrať na seba zodpovednosť. Po polčase sme viac behali, viac si verili, tým prichádzali šance. Bolo cítiť,
že sme hrali uvoľnene, zápas sa nám podaril. Do zápasu vynikajúco vstúpili aj striedajúci hráči, nezlomili sme sa po strelenom góle. Hralo sa nám dobre, pretože aj Slovan útočil a mohli sme sa presadzovať cez krídelné priestory. Čo z toho, keď sme opäť nevyhrali.

Po strelenom góle ste naplno prejavovali radosť, bolo vidieť, že ste aj nahlas kričali. Čo ste povedali?
Najprv s Trnavou po strelenom góle mi padol obrovský kameň zo srdca, teraz to bol moment odhodlania a chcenia zvrátiť výsledok a vyhrať. Boli tam silné emócie, len som nahlas kričal a radoval sa. Kiežby sme mohli podobne kričať a radovať sa viackrát v zápasoch.


Čaká vás semifinále Slovenského pohára s Trnavou, tam bude treba vsietiť viac než len jeden gól.
Pohár sa stal našou prioritou, avšak podobné starosti má aj Trnava. Tí budú urputne brániť, ak strelíme rýchly gól v úvode stretnutia a budeme koncentrovaní
pri zakončení, je v našich silách sa rozstrieľať. Na postup do finále si nesmieme dovoliť rozvlniť sieť súpera len raz, všetci sme odhodlaní vyhrať Slovenský pohár.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod