Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Kultúra

Sadni na motorku a vyraz!

Nevadí, ak nemáte motorku. Navštívte IV. medzinárodný festival motorkárskych filmov so Štefanom Svitkom a Ivanom Jakešom.

18.11.2013 | 15:07

Prebrázdiť krížom-krážom celý svet, od Číny až po Ameriku, môžete v pohodlí kina. V Žiline v Obchodnom centre MIRAGE sa už od 21. novembra koná IV. ročník  medzinárodného festivalu motorkárskych filmov.

Veľké plátno a kvalitné ozvučenie vám zabezpečia, že úžasné zážitky doslova prežijete spolu s aktérmi filmov a ich tvorcami. Čaká na vás vlastná bezstarostná jazda naprieč kontinentmi, putovanie čarokrásnou prírodou v sedle motocykla a adrenalínové zážitky.

Tešiť sa môžete na film THE MIDDLE KINGDOM RIDE, ktorý predstaví dva motocykle, dvoch bratov a 18 651 km okolo Číny. BEST BAR IN AMERICA je vôbec prvý hraný film s motocyklovou tematikou na festivale. Hlavná postava filmu sa vydá so svojím staručkým BMW R60/2 na cestu po baroch a tavernách západu Ameriky. LA MANCHA je o dvoch mužoch, ktorí opúšťajú svoje zamestnania v Kalifornii a vydávajú sa filmovať život do Strednej Ameriky.

Diváci si budú môcť pozrieť aj diela domácich autorov. Prostredníctvom plátna obídu Slovensko v rekordom čase a pozrú sa do Turecka či miesta plného záhad - Černobyľu. Veľkým lákadlom je nesporne aj film s názvom Ivan, ktorý divákom približuje Ivana Jakeša a jeho veľký životný sen – Dakar.


Filmy nie sú všetko

Okrem filmov vás čaká aj veľa „živých“ zážitkov. Sprievodnou akciou bude výstava krásnych dvojkolesových tátošov a lákadlom sú aj zaujímaví hostia. Nebudú chýbať naše hviezdy Števo Svitko a Ivan Jakeš, a napríklad aj známy Nick Sanders z Veľkej Británie, ktorý s motocyklom obišiel svet sedemkrát.

Baví vás pozerať videá a rôzne klipy? Čo tak nakrútiť niečo vlastné? Ak sa vidíte v role režiséra, scenáristu či kameramana, máte o dôvod viac prísť. Organizátori pripravili aj zaujímavý workshop. Festival sa bude konať v dňoch 21. ‑ 24. novembra v OC MIRAGE v Žiline. Viac informácií na www.filmfest.sk.

-pm-, -vc-, snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod