Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Šport

Štartuje Severoslovenská hasičská liga

Hasičské súťaže sa už dlhé roky tešia mimoriadnej obľube a začínajú patriť k masovému športu. V mnohých regiónoch sa začali súťaže spájať a spoločne hodnotiť, aby sa zatraktívnili a priťahovali ďalších nadšencov kráľovskej hasičskej disciplíny, ktorou je hasičský útok.

11.06.2013 | 13:54

Práve z takéhoto dôvodu sa koncom roka 2006 z myšlienky nadšencov okolo doterajšieho predsedu ligy Romana Huliaka zaregistrovala nezisková organizácia, ktorá zlúčila záujemcov, budúcich členov SSHL a začala organizovať pod záštitou Juraja Blanára kolotoč hasičských súťaží s každoročným vyhodnotením, pri ktorom odovzdáva putovné poháre v kategóriách mužov a žien priamo Ing. Blanár. Ligové boje pravidelne podporujú aj iní partneri, bez ktorých by sme sa určite nezaobišli a sme radi, že pravidelne naše podujatia aj navštevujú. Za roky trvania SSHL sme sa stretli už na rôznych miestach a tiež s rôznymi účastníkmi v rámci okresov Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš. Aj víťazov ligy
sme už mali viacerých, tých posledných ešte máme v čerstvej pamäti. U mužov sa putovný pohár dostal k hasičom z DHZ Podvysoká a u žien do Malej Bytče. O kvalite našej ligy hovoria aj výsledky minuloročného SUPERPOHÁRA, čo je súťaž, kde sa v rámci celého Slovenska stretnú víťazi jednotlivých regionálnych líg a obec ceny patrili účastníkom SSHL. U mužov patril titul majster Slovenska hasičom z Podvysokej a u žien bodovali hasičky z Hliníka nad Váhom. Oba tieto kolektívy patria k zakladajúcim členom združenia SSHL. Tento rok sa nám práve 15. júna začína už 7. ročník svojim úvodným kolom, tentoraz v Malej Bytči v okrese Bytča. Liga je otvorená pre všetkých záujemcov a pozývame každého, kto sa chce hasičskému športu venovať pravidelne. Stačí prísť na 1. kolo do Malej Bytče a začať súťažiť. Podrobnejšie informácie sú pre nadšencov pripravené na stránke www.sshl.sk.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod