Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 15°C

Kultúra

Strečno hľadá svoju hviezdu

Ak máte zlato v hrdle, zbystrite pozornosť. V Strečne pripravujú súťaž, v ktorej budú hľadať najlepšieho amatérskeho speváka v regióne.

04.02.2013 | 14:08

Spevácku súťaž Strečno hľadá svoju hviezdu zorganizovali Strečňanci Roman Franek a Rasťo Melo po prvýkrát už pred šiestimi rokmi. Vtedy sa do súťaže prihlásilo osem dievčat. Za porotcovský stôl zasadli aj také hviezdy, ako je Ľubo Horňák – člen skupiny Elán či jeden zo synov Vaša Patejdlu. Víťazkou prvého ročníka sa stala Michaela Melová, ktorá okrem pekného titulu získala aj zaujímavé ceny.

Na prelome jari a leta sa vraj dedinka pod hradom Strečno po niekoľkoročnej odmlke opäť rozospieva. „Prvotný nápad bol taký, že spravíme niečo zaujímavé pre deti z našej základnej školy. Vtedy sme nerozmýšľali nad tým, že to bude pravidelná súťaž. Neskôr boli nejaké pokusy to zopakovať, ale vždy niečo do toho prišlo. Teraz sme sa konečne na to odhodlali,“ prezradil jeden z organizátorov Roman Franek.

Aj keď je súťaž zatiaľ len vo fáze príprav, organizátori už hovoria o dátume a podmienkach. Uskutočniť by sa mala v mesiaci jún. Požiadavkou je, aby mali účinkujúci školský vek, teda od 6 do 19 rokov, a prihlásili sa na emailovú adresu, kde uvedú svoje meno, priezvisko, vek, súťažnú pieseň a svoj kontakt ([email protected]).

„Momentálne zisťujeme, aký bude záujem. Chceli by sme tento ročník rozšíriť aj do okolitých obcí, prípadne až do okolia Žiliny,“ spresňuje Roman Franek.

Organizátori sľubujú nielen pekný kultúrny zážitok, ale aj zaujímavý program a hodnotné ceny pre víťazov. O ich umiestnení bude rozhodovať odborná porota aj samotní diváci. Súťaž zaznamenala pred šiestimi rokmi v Strečne neočakávaný ohlas. Do kultúrneho domu, kde sa uskutočnilo finále, zavítalo až 200 ľudí. Podobné, ba až vyššie ciele majú organizátori i tento rok.

-ms-

Snímka archív SHSH

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod