Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Šport

Veríme v zápase jari proti Trnave

Uplynulý týždeň v žilinskom futbale nehrial pri srdci, radosti málo ako šafránu. Pohárové snaženie s Trnavou prinieslo prvú jarnú výhru, ale neistý výsledok pred odvetou. Súťažný duel so Senicou podčiarkol jarné corgoňligové trápenie bez gólu, ba či aj bodu. Hrdinský druhopolčasový výkon negarantoval prvé jarné tri body, história si pamätá len senických víťazov. Momentom pravdy bude pohárová odveta v Trnave, dnes (utorok) o 16.30 h. Finálová účasť v Slovenskom pohári zaručí miestenku do pohárovej Európy, len tá môže rozjasniť ubolené klubové oči.

16.04.2013 | 14:01

Slovenský pohár, semifinále:

MŠK Žilina – Spartak Trnava 3:2 (3:1). Góly: 3. Leitner, 34. Majtán, 41. Piaček – 9. Vlasko, 81. Kaščák. 1835 divákov.
Zostava MŠK: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo (77.Nunes), Leitner – Mravec (63.Paur), Pečovský – Guba, Barčík (84. Škvarka), Pich – Majtán.

Skvele rozohraný duel nedokázali Šošoni doviesť do pokojného scenára pred odvetou. Po prvom polčase bol súper zrelý na viac než tri góly, ktoré zariadil agilný Barčík a jeho centre našli hlavu Majtána a Piačeka, či po jeho rohu doklepol v trme-vrme do siete loptu Leitner. Pohárový mat nezasadil v druhom dejstve Guba, Trnavčania prevzali iniciatívu v závere stretnutia. Ožili po zaváhaní Dúbravku a pred odvetou vstali z popola. Vo výhode sú Šošoni, v Trnave im velí neprehrať. Fakty sú jednoduché a jasné, postup MŠK Žilina do finále pohára zaručí miestenku v predkole Európskej ligy bez ohľadu na finálový zápas. Za predpokladu, že Slovan bude majster a postúpi do pohárového finále. Fakt hraničiaci s istotou. Teórie bokom, rozhodne sa na trnavskom ihrisku, Žilinčania
to nebudú mať veru ľahké.


26. kolo Corgoň ligy:  MŠK Žilina – FK Senica 0:1 (0:0) Gól: 86. Blackburn. ŽK: Nunes, Majtán, Angelovič – Ďurica. ČK: 36. Nunes (po druhej žltej karte). 1862 divákov.
Zostava MŠK: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Mravec, Pečovský – Pich (87. Barčík), Škvarka, Mihálik (41. Angelovič) – Guba (46. Majtán).

Žltozelení namlsaní víťazstvom v pohári chceli konečne prelomiť prekliatie v lige a zvíťaziť. Čakal ich kvalitný súper so skvelou organizáciou hry pod taktovkou Kóňu. MŠK nastúpil bez viacerých hráčov základnej zostavy, ale v úvode sa mohol Škvarka rútiť na bránu, no zastavil ho chybný ofsajdový verdikt rozhodcu. Aktívnejší hostia mali tri nebezpečné príležitosti, buď ich Dúbravka kryl,
alebo netrafili priestor brány. Moment stretnutia sa udial v 36. minúte, keď Nunes v blízkosti poliacej čiary stiahol hráča Senice a uvidel červenú kartu po druhej žltej. Kardinálna chyba portugalského obrancu udávala tón zápasu a prekvapujúco Šošonom pomohla. Po zmene strán boli aktívnejší, priamočiarejší s motorovou myšou Viktorom Pečovským a neúnavným hroťákom Majtánom. Top šancu jarnej časti spálil Pich, keď po rohovom kope z 52. minúty trafil len hosťujúceho brankára. Ďalšie dve možnosti spálil Majtán, a keď sa zdalo, že hostia sú spokojní aj s bodom, prišla nevinná
akcia po chybe žilinskej obrany a striedajúci Blackburn preklopil víťazstvo na stranu Záhorákov. Žilina si zaslúžila vyhrať, predviedla statočný výkon s 10 hráčmi, no ani na siedmy jarný pokus nebol víťazný. Alarmujúci stav bije na poplach, od poslednej Nitry nás delí len 9 bodov a hrá sa ešte o 21 bodov v zostávajúcich siedmich stretnutiach. História si pamätá len víťazov, predsa MŠK je na Slovensku najlepšia...!?

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod