Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 2°C

Šport

Víťazná premiéra Denisa Vavra

Reprezentant Slovenska do 17 rokov, kremenitý obranca Denis Vavro, si odkrútil prvý zápas v seniorskej kategórii proti Trenčínu. Môže sa pochváliť, že jeho premiéra mala víťazný charakter. Svojim výkonom preukázal, že v Žiline vyrastá ďalší kvalitný hráč.

23.04.2013 | 13:36

Cítili ste v zápase veľkú zodpovednosť za svoj výkon?
Prvý zápas je vo veku 17 rokov rozhodne pre každého náročný, je to pre mňa obrovská pocta a hlavne záväzok do ďalšieho snaženia, aby som výkonnostne napredoval. Konečne sme vyhrali a bol som pri tom celých 90 minút, momentálne prežívam fantastické futbalové pocity.

Dokázali ste otočiť nepriaznivý výsledok vo svoj prospech, čo o tom rozhodlo?
Trenčín nás v prvom polčase prekombinoval, v polčasovej prestávke sme si v kabíne vyjasnili viaceré veci a šli sme za víťazstvom. Vďaka za gól Tomáša Majtána, pretože opäť remizovať by sme si nezaslúžili.

Na stopérskom poste ste alternovali za zraneného Akakpa, ako sa vám spolupracovalo s kapitánom Piačekom v strede obrany?

Zo začiatku som bol nervózny, ale chytil som sa vyhratým súbojom či dobrou hlavičkou. S Piačekom sme hlavne cez stretnutie veľa komunikovali, po zápase mi poďakoval za dobrý výkon, čo ma veľmi potešilo.

Tých gratulácií bolo určite viac, po zápase ste boli v riadnom tempe.

Áno, dostal som veľa sms správ či pozdravov na sociálnej sieti. Pochválilo ma aj klubové vedenie, ale vystríhali ma, aby mi sláva nestúpla do hlavy a ostával som pevne nohami na zemi. Rovnaké slová mi prízvukovali aj rodičia.

Najväčší vzor v kabíne, vysnívaný klub, súťaž?
U nás je to Vladímir Leitner, rád by som si vyskúšal anglickú ligu a fandím Liverpoolu.

Čakajú vás aj reprezentačné povinnosti, čo bude úspechom pre Slovensko?
Chceme postúpiť na svetový šampionát do Dubaja, treba vyhrať aspoň jeden zápas. Veľké šance máme s Rakúskom, ale ak budeme hrať kolektívne, môžeme na turnaji prekvapiť aj v ďalších stretnutiach

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod