Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 9°C

Šport

Víťazstvá nad druholigistami, Ceesayho prestup do Kairatu Almaty

Posledný týždeň pred odletom na herné sústredenie do Turecka privítali aktuálni majstri Slovenska súperov z druhej najvyššej súťaže. V utorok si poradili s Podbrezovou, v sobotu pokorili Michalovce. Taktiež sa naplnili avizované prestupové šumy okolo M. Ceesaya. Svoje meno spojil s kazašským klubom Kairat Almaty.

04.02.2013 | 13:58

MŠK ŽILINA – ŽP Podbrezová 4:1(2:1). Góly MŠK: 20. Pich, 45. Leitner, 46.Paur, 59. Ceesay.
Zostava: Dúbravka – Angelovič(60. Kadlec), Piaček(45. Ondráš), Leitner(45. Vavro), Nunes(60. A. Ceesay) – Pečovský(45. Škriniar), Barčík(60. Káčer), Gergel(45. Paur), Škvarka(45. Lupčo), Pich(60. Mihálik) – Guba(45. M. Ceesay).
Proti druholigovému lídrovi sa šošoni prezentovali plnohodnotným výkonom. Nechýbali rýchle kombinačné akcie v oboch polčasoch, čoho výsledkom boli štyri strelené góly. Opäť sme mohli sledovať dve modelované jedenástky, ale obe predviedli sympatický výkon. Svoj posledný gól v drese MŠK strelil M. Ceesay.
MŠK ŽILINA – MFK Michalovce 2:0(1:0). Góly MŠK:  35. Barčík, 81. Guba.
Zostava: Krnáč( 46. Le Giang) - Mabouka(60. Mihálik), Piaček, Mravec( 35. A. Ceesay), Ondráš - Pečovský(46. Škriniar), Barčík(60. Lupčo), Škvarka(46.Paur), Káčer(46. Pich), Nunes - Guba.
Diváci videli najlepšie stretnutie v príprave na strážovskom ihrisku, o čo sa pričinili obe mužstvá. Skóre otvoril Barčík po  krásnej strele zo šestnástky, zápasový mat hosťom udelil Guba.
Štefan Tarkovič, tréner: „Experimentovali sme na niektorých postoch, Leitner a Angelovič sú chorí, Dúbravka má menšie problémy. Robo Pich hral v stredovej zóne, Nunez sa vrátil na svoj, kde niekedy hrával. Bolo tam viacero vecí, ktoré sme chceli vyskúšať. Strelili sme dva góly po pekných akciách.“
V aktuálnom týždni odlietajú žltozelení za ideálnymi podmienkami do tureckého tepla v Antalyi na 10-dňové herné sústredenie. V programe sú naplánované aj tri prípravné stretnutia, a to s ukrajinským Luckom, poľským Bialystokom a srbským Novim Sadom. Podrobnosti prezradil Štefan Tarkovič: „ Už z názvu herné sústredenie vyplýva tón prípravy spojený s tromi stretnutiami. Prvý duel bude špecifický, odohráme ho s okliešteným kádrom bez 9 hráčov, ktorí majú reprezentačné povinnosti. Celkovo odohráme tri kvalitné stretnutia, sústredíme na sa hernú stránku našej hry.“
Odchod Ceesay do Weissovho Kairatu bol už mesiac verejným tajomstvom zainteresovaných strán. Hráč sa svojmu novému zamestnávateľovi hlásil už 1. februára. Roman Grešo, PR manažér: „ K dotiahnutiu transferu chýba už len absolvovanie úspešnej zdravotnej prehliadky, hráčovi sa chceme poďakovať za prácu v drese nášho klubu a prajeme mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére.“

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod