Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 7°C

Šport

Vlčinčiarske ihriská dostanú nový šat

Spolu 17 športových ihrísk na sídlisku Vlčince prejde do konca roka kompletnou revitalizáciou. Okrem nového asfaltového povrchu s čiarami na konkrétne športy budú na nich osadené moderné basketbalové koše, multifunkčné brány či tyče na uchytenie sietí.

17.08.2021 | 09:50

KONIEC KATASTROFÁLNEMU STAVU

„S kolegom Kaššom sme bývalí športovci, a tak je logické, že naše poslanecké aktivity vyvíjame práve v tejto oblasti. Najskôr sme podrobne zmapovali stav ihrísk na sídlisku Vlčince a potom doladili ich špecifikáciu, teda či budú prioritne určené na basketbal, futbal, volejbal, nohejbal alebo tenis,“ hovorí bývalý basketbalový reprezentant, dnes mestský poslanec, Ondrej Šoška a pokračuje: „Od čias nášho detstva, teda viac ako 30 rokov sa na vlčinčiarskych ihriskách takmer nič neurobilo a mnohé z nich boli v katastrofálnom stave. To sa do konca roka zmení a do budúcnosti počítame aj s modernejšími povrchmi ako je asfalt. Zároveň pokračuje veľká rekonštrukcia športového areálu Základnej školy Martinská a doplním, že okrem športových ihrísk prejdú v blízkej dobe revitalizáciou aj vlčinčiarske pieskoviská.“

ŽIADNY MOBIL ČI POČÍTAČ

Nový asfaltový koberec dostanú ihriská na najväčšom žilinskom sídlisku v auguste, v septembri, respektíve októbri sa doplnia čiary na jednotlivé športy, brány, koše a tyče na uchytenie sietí. „Verím, že zrevitalizované športoviská prilákajú od mobilov a počítačov čo najviac detí a mladých ľudí, tak ako to bolo za našich mladých čias. Taktiež dúfam, že sa nestanú terčom vandalov, čo je dnes, žiaľ, bežné. Pri tejto príležitosti by som rád poďakoval za výbornú spoluprácu pri revitalizácii ihrísk vedúcemu oddelenia dopravy Mestského úradu v Žiline Radoslavovi Vozárikovi,“ hovorí mestský poslanec, dvojnásobný majster sveta v hokejbale, Róbert Kašša, ktorý športovo vyrastal práve na Vlčincoch.  Športuchtiví obyvatelia tohto sídliska sa už o pár dní dočkajú aj otvorenia moderného športoviska v areáli Gymnázia Varšavská cesta. „Po dlhých rokoch sa nám vďaka ústretovosti vedenia župy konečne podarilo zrealizovať aj revitalizáciu športového areálu GVARZA, ktorý slávnostne otvoríme začiatkom septembra. Dobrou správou pre Vlčinčiarov je, že okrem žiakov školy a športových klubov bude môcť atletickú dráhu s moderným umelým povrchom využívať aj široká verejnosť,“ dodáva Kašša.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod