Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Spravodajstvo

Vraj ho najprv omámili a potom okradli

Prílišná dôverčivosť sa nevypláca. O tom sa presvedčil aj Rudolf, ktorého počas popíjania na autobusovej stanici okradla údajne známa partia žilinských zlodejok.

18.02.2013 | 14:58

ŽILINA. Priamo za autobusovým nástupišťom v Žiline sa nachádza niekoľko bufetových zariadení, ktoré ponúkajú cestujúcim možnosť osviežiť sa nápojom alebo niečím chutným pod zub. Túto možnosť využil aj štyridsiatnik Rudolf, ktorý tu chcel osláviť výplatný termín. Doplatil však na svoju dôverčivosť a z výplaty sa tešil len pár hodín.

Vraj ho omámili modrou tekutinou

Prvého februára pár minút po piatej hodine popoludní zistila hliadka žilinskej mestskej polície na autobusovej stanici muža, ktorý bol očividne pod vplyvom alkoholu a mal na tvári stopy po násilí. „Našli sme ho opretého o automat na kávu. Tiekla mu krv z líca. Spýtali sme sa ho, čo sa mu stalo. Povedal, že si bol pre výplatu, išiel si na chvíľku vypiť a že prišli za ním dve ženy s jedným mužom,“ hovorí mestský policajt Tomáš Pivko, ktorý bol v ten deň priamo na mieste.

Napadnutý Rudolf policajtom tvrdil, že mu osoby rómskeho pôvodu ponúkli nejaký modrý nápoj, ktorý vôbec nechutil ako alkohol. Ten ho omámil a keď už nebol schopný adekvátne reagovať, jeho nezvaní spoločníci ho napadli. „Na to, čo sa dialo potom, si už veľmi nepamätal. Len, že sa to všetko rýchlo zomlelo a zrazu zostal ležať na zemi a zmizlo mu 2-tisíc eur, ktoré mal pri sebe,“ dodáva Tomáš Pivko.

Budú okrádať ďalej?

Keďže išlo o lúpežné prepadnutie, na miesto prišli aj kolegovia zo štátnej polície. Do naháňačky za spravodlivosťou sa pustila i ďalšia hliadka mestskej polície. Podozrivú partiu sa im podľa popisu
okradnutého muža podarilo po pár minútach dolapiť na Ulici Andreja Kmeťa. Zadržané ženy si prevzali štátni policajti. Poškodený Rudolf ale nakoniec odmietol podať trestné oznámenie. „Z toho dôvodu sa polícia predmetnou vecou nezaoberá,“ informuje hovorkyňa žilinskej štátnej polície Jana Balogová.

Ako sme sa dozvedeli od „bufetárok“ z autobusovej stanice, v týchto priestoroch sa vraj často pohybujú ľudia zo sociálne slabších vrstiev, ktorí pýtajú od cestujúcich peniaze alebo ich žiadajú, aby im kúpili nejaký nápoj pod zámienkou obrať ich o pár eur. Vraj aj v tomto prípade ide o známu firmu dlhoprstých. Aj keď o ďalšej podobnej krádeži nevedia, je možné, že nejde o ich prvú ani poslednú.

Michala Stehlíková

Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod