Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Šaláty, nátierky, omáčky

Fazuľový šalát

1 šálka fazule, 1 pór, 1 konzerva sladkej kukurice, 2 kyslé uhorky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 PL oleja, šťava z citróna, 1 ČL cukru, mleté korenie, 1 biely jogurt, 10 dag mäkkej salámy, 1 zväzok reďkovky

14.10.2016 | 11:38

Fazuľu deň vopred namočíme, uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme vychladnúť. Bielu časť póru nakrájame na kolieska, vajíčka a uhorky pokrájame na drobno, salámu na rezance, reďkovky na kolieska a pridáme k fazuli. Dobre premiešame a pridáme kukuricu bez nálevu, dochutíme citrónovou šťavou, olejom, cukrom, koreníme a zamiešame biely jogurt. Vývar z fazule môžeme použiť na polievku.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod