Žilinský Večerník

21. december 2025 | Bohdan
| -2°C

Recepty

Hubová polievka

15 – 25 dag suchohríbov alebo iných húb, 1 kocka bujónu alebo vegeta, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, petržlenová vňať

24.10.2016 | 13:03

Očistené huby nakrájame na plátky a dáme variť do 2 l vody. Do uvarených húb pridáme bujón a záprašku pripravenú z masla a hladkej múky. Prevaríme a pridáme mrveničku, ktorú si pripravíme z 1 vajíčka, hrubej múky a štipky soli. Spracujeme tvrdé cesto, ktoré nastrúhame na strúhadle priamo do polievky. Na koniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Najnovšie vydanie
Predplatné
Najčítanejšie 24h 3 dni 7 dní
  1. Tunel Višňové sa otvorí pre verejnosť už v nedeľu 21. decembra: Čo nás čaká, kde zaparkovať a čo ste o tuneli možno nevedeli
  2. Železničná stanica v Žiline po rekonštrukcii: nové priestory, vyšší komfort a bezbariérový prístup
  3. Vodič v Gbeľanoch vrazil do domu, nafúkal viac ako dve promile
  4. 6. ročník Vianočnej charity Žilinského večerníka pre kňaza Mareka Muchu: Vaša dobrosť, moja radosť
  5. Betlehemské svetlo dorazí dnes aj do Žiliny. Privezú ho vlaky ZSSK
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod